БГНЕС Умолявам съда за по-лека мярка, за да мога да завърша

...
БГНЕС
Умолявам съда за по-лека мярка, за да мога да завърша
Коментари Харесай

Кристиан поиска милост от съда, адвокатът му се опитва да хвърли вината върху друг

 БГНЕС Умолявам съда за по-лека мярка, с цел да мога да завърша образованието си, няма да се укрия или да извърша друго закононарушение. Това сподели сбито Кристиан Николов пред арбитър Мина Мумджиева от Софийския градски съд. Той е упрекнат, че съзнателно е предизвикал гибелта на журналиста Милен Цветков.

Малко след 21 часа в Софийски градски съд стартира делото, на което се взема решение дали младежът да остане на независимост. Поради големия публичен интерес медиите имат опция да слушат онлайн делото.

В началото Кристиан заяви, че е благоприятен. Защитникът му Любомир Таков показа грамота от 2010 година, от която излиза наяве, че Кристиан се класирал на второ място в градско съревнование по водна топка, тапия за довеждане докрай с отличен триумф на немската гимназия в София през 2017 година и настояща информация за настоящо оценяване от висшето учебно заведение за техника и стопанска система в Берлин, където 22-годишният юноша е студент.

Прокуратурата обаче опонира, че тези доказателства нямат никакво отношение към злополуката. Според обвиняването са събрани задоволително доказателства. Над 10 очевидци са споделили на разпитите, че точно той е карал аудито, с което е блъснат автомобилът на Милен Цветков.

Прокурорът уточни, че липсва какъвто и да е спирачен път. Записите от камерите също посочили, че навлизайки на кръстовището на бул. " Хенрих Ибсен " и " Черни връх " той се движел с висока скорост, не направил опит да спре или да понижи.

По същото време там имало доста хора. Кристиан обаче на процедура не е подхванал нещо, с което да избегне рисковите последствия. Той също по този начин управлявал колата след приложимост на разнообразни типове опиати - кокаин, марихуана, амфетамин, уточни прокуратурата и добави, че той разчитал само на шанса.

Според юриста Любомир Таков обаче материалите не били задоволителни, с цел да се направи съмнение за авторството на закононарушението.

Според него проверяващите разполагали единствено с догатки, само че не и изрично кое лице или кои имат отношение към нещастието. Не можело да се счита, че е открито, че той е лидерът на аудито към 18 ч. на 18 април. Според Таков можело да се счита, че различен е управлявал колата.

Видеотехническата експертиза обяснявала единствено дейностите на обособени хора и механизма на пораждане на злополуката, само че не давала информация за авторството. Липсвала лицева идентификация, отсъствало различаване.

Адвокатът твърди, че единствено очевидецът Денис Миланов от работа " Метрополитен " към Столична дирекция на вътрешните работи показал Кристиан като водач на колата.

Описанието, обещано от други очевидци, отговаряло на огромна част от българските младежи - къса коса, набола брада, обикновено телосложение.

Адвокатът стигна даже още по-далеч като хвърли виновност и върху очевидците, пробвали се да оказват помощ на журналиста. Те имали несъответстващите дейности, като извадили журналиста от колата и го завели до тротоара, въртели главата му, правили му сърдечен масаж и положили тялото му в погрешно състояние.

Кристиан бил подготвен и да спомага. Всички негови близки се явили с негово подпомагане. Таков изиска даже Николов да остане без мярка за неотклонение или в краен случай под домакински арест, оповестява " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР