БГНЕС Главният прокурор Иван Гешев е изпратил писма до европейските институции

...
БГНЕС
Главният прокурор Иван Гешев е изпратил писма до европейските институции
Коментари Харесай

Гешев иска да върне и Цветан Василев

 БГНЕС Главният прокурор Иван Гешев е изпратил писма до европейските институции и до Висшия съд в Белград по отношение на невиждан случай по използване на Европейската спогодба за екстрадиция по отношение на Цветан Василев, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

С писмата си Гешев още веднъж сезира институциите за зародилите компликации по осъществяването на изпратените до сръбските управляващи две молби за екстрадиция на подсъдимия по делото КТБ.

" Липсата на дефинитивно правосъдно решение на способените управляващи на замолената страна - Република Сърбия, по този съответен случай, във връзка са водено от българските управляващи наказателно произвеждане против българския жител Цв.В., слага под подозрение ефикасното приложение на Европейската спогодба във връзка с отговорностите на произнасянето на замолената страна в рационален период ", написа в писмото на основния прокурор.

Главният прокурор припомня, че са изтекли близо 5 години и 6 месеца от изпращането до сръбските управляващи по съответния ред на първичната молба, както и 4 години и 8 месеца от изпращането на спомагателната молба за екстрадиция на Василев.

Писмото на Иван Гешев е с копие до ръководителя на Европейския парламент Давид-Мария Сасоли и до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с оглед бъдещата преценка по отношение на готовността на Република Сърбия като претендент за участие в Европейския съюз и използване на правилото за господство на закона в правосъдните процедури.

" Изразяваме неразбиране от забавянето на Вашето решение с близо 5 години и 6 месеца от изпращане на първичната ни молба за екстрадиция на българския жител Цв.В. и повече от 4 години и 8 месеца от изпращането на спомагателната молба ", написа още в писмото си до Висшия съд в Белград основният прокурор Иван Гешев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР