БФБаскетбол започва национална програма за селекция и обучение на момчета

...
БФБаскетбол започва национална програма за селекция и обучение на момчета
Коментари Харесай

Специална програма на БФБаскетбол ще се занимава с деца, родени 2007 г.

БФБаскетбол стартира национална стратегия за селекция и образование на момчета и девойки родени през 2007 година Проектът планува осъществяване на районни лагери през 2020 и 2021 година Новината разгласи Мениджър “Национални тимове и развиване на подрастващи състезатели “ към БФБаскетбол Росен Барчовски.
Основните задания на плана са: селектиране на надарени и перспективни млади баскетболисти; антропометрични измервания; тестиране; технико - тактическо образование.

Целта е да се обзет оптимален брой подрастващи състезатели от цялата страна, които да са основа на националните тимове до 16-годишна възраст за европейските шампионати през 2023 година Освен баскетболистите, ще бъдат тествани и обучавани млади и перспективни треньори, които ще извършат оперативната работа, съгласно дилемите сложени от Треньорската комисия към БФБаскетбол.

За всеки район са избрани Главни треньори в мъжко и женско направление, които ще координират цялостната активност, и ще оказват методическа помощ, както следва:

Мъжка част Женска част
София - град Янко Янчев Георги Божков
Софийска област Николай Пеев Цанко Цанков
Добруджа и Мизия Петко Делев Стефан Стефанов
Загоре и Родопи Иван Чолаков Таня Гатева

След осъществяване на лагерите ще се организира народен шампионат сред четирите района напролет на 2021 година Първият общ брой ще бъде за момчета от район Добруджа и Мизия в гр. Шумен на 06 - 08.11.20, като заниманията ще водят треньорите Янко Янков и Пенко Велчев.

На 13 - 15.11.20. в Търговище ще се организира и първият лагер за девойки. Треньори ще са Руслан Русев, Мирела Тодоров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР