Безспорно, сексът е съществена част от всяка връзка. Но дали

...
Безспорно, сексът е съществена част от всяка връзка. Но дали
Коментари Харесай

Има ли щастлива връзка без редовен секс

Безспорно, сексът е основна част от всяка връзка. Но дали е най-важната й съставна част?

Все повече проучвания демонстрират, че желанието за интимно другарство измежду младите понижава. Виновни са стресът на работното място и финансовата неустановеност.

И тук изниква разумният въпрос дали е допустимо да имаме пълноценни взаимоотношения, без да вършим секс по няколко пъти в седмицата.

Според сексолога Ники Голдщайн, е изцяло допустимо. Освен в случай че не сме нимфомани, несъмнено. Но тогава едва ли ще намерим благополучие, преди да излекуваме казуса си.

 Снимка 355380

Първи тръпки

В началото на всяка връзка пристрастеността взима превес и с новата си половинка желаеме да прекарваме колкото се може повече време в леглото. Но с времето обстановката се трансформира, идва и новият график за секс, който не е наложително да бъде симптом за проблем.

Големите очаквания, действителната картинка

В множеството случаи условията към половия живот са прекомерно огромни, от време на време даже нереалистични. А това може да съсипе една в действителност щастлива връзка. Просто не би трябвало да се тормозим, че половинката ни ще ни зареже, в случай че не вършим секс все ден и не сме най-малко толкоз положителни, колкото са звездите от филмите за възрастни.

Нагонът и всичко останало

Сексът сe трансформира в толкоз значима част от връзката, колкото внимание му отделяме. Това не е единственият метод да покажем обич и обвързаност и сигурно единствено общуването в леглото не може да ни накара да се почувстваме задоволени от връзката.

 Снимка 355384

Някои хора имат огромно предпочитание за секс и считат, че би трябвало то да бъде постоянно задоволено, с цел да са и двамата с колегата щастливи. Но при други двойки взима превес не нагонът, а привързаността, разбирането, връзката.

И вълкът утолен, и дамата яла

Най-важното е с половинката да сме на една и съща вълна, а сексът да има еднообразно място в йерархията на връзката ни. В противоположен случай постоянно се получават неразбирателства и някой остава незадоволен.

 Какво става с тялото ни, когато спрем да вършим секс
Какво става с тялото ни, когато спрем да вършим секс

Няколко неприятни и малко потребни неща

Ако ни се прави секс всеки ден, то сътрудникът ни ще се усеща задължен да удовлетворява желанието ни, даже да не му е до креватни завършения.

Според доктор Голдщайн, представена от Daily Mail, сексът е единствено ключът към значимите съставни елементи на пълноценната връзка - почитание, фамилиарност, развлечение, схващане, връзка. Но не всичко се изчерпва с него, а едвам стартира.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР