Безспорно голямата новина от последните 48 часа в света на

...
Безспорно голямата новина от последните 48 часа в света на
Коментари Харесай

Тони Надал: Ако не бях претоварвал тялото на Рафа, той нямаше да спечели нищо от това

Безспорно огромната вест от последните 48 часа в света на тениса е отдръпването на Рафаел Надал от полуфиналите на Уимбълдън. 22-кратният първенец от Шлема доигра дуела си против Тейлър Фриц със 7-милиметрово скъсване в региона на коремния мускул и реши, че няма шансове да завоюва още два мача в това си положение. Тони Надал пък употребява своята колона в испанското издание " El Pais ", обяснявайки по какъв метод действа мисленето на племенника му и през какви компликации е трябвало да премине Матадора, до момента в който реализира всички тези триумфи:

" Понякога неговият татко ме упреква, че съм бил прекомерно недопечен с него в предишното и съм го претренирвал. Тогава му споделям, че в случай че бях подходил по друг метод, то Рафаел нямаше да е спечелил съвсем нищо от сегашните си титли в Големия шлем. Естествено, че не трябва здравето да бъде рискувана непременно, само че моят племенник постоянно е имал способността да извлича максимума от привидно безнадеждни обстановки. Рафа е привикнал да страда на корта и предолява това през цялата си кариера. Още през 2005-та година знаехме какъв брой доста болежка ще му коства, с цел да продължи със спортната си кариера. Ако бяхме отдали прекомерно огромно значение на тази негова хронична контузия, то Рафа трябваше да се откаже в самото начало на пътя си в тениса и даже нямаше да вдигне купата на Ролан Гарос през 2006-та година.

Рафаел резервира религия в себе си, даже когато всички условия са против него. В тези моменти той е кадърен да извлича максимума от всяка една обстановка и да продължава да печели, въпреки че е на своя физически лимит от сили. За него е значимо да се бори до последно и да не загуби даден мач, тъй като е напуснал прибързано корта, а заради по-добрата игра на неговия противник. Няма човек, който ненавижда да се отхвърли повече от него. Рафа е същият дори в фамилните ни игри, където постоянно влага страстите, които може да видите и на корта.

Самият му жанр на игра е биткаджийски. Той непрестанно е заставен да се въвлича в дълги разигравания и да търси метод по какъв начин би могъл да разстрои играта на противника. Нищо не е идвало елементарно за него през годините и той просто не е привикнал да се предава, каквото и да се случва. Този път беше невероятно да продължи напред. Няма по какъв начин да ираеш с разкъсен коремен мускул в полуфиалите на конкуренция от Шлема. Отново обаче видяхме по какъв начин Рафаел опита всичко допустимо, с цел да бъде подготвен за идващия си мач. Рафа към момента е надълбоко предан на тениса и съм уверен, че въпросният възторг ще го извде до опцията да се бори за купата на US Open " - приключи дългогодишният ментор и чичо на манакореца.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР