Безспорно електрическите тротинетки се ползват много в София. Те изпреварват

...
Безспорно електрическите тротинетки се ползват много в София. Те изпреварват
Коментари Харесай

Без закон - глобите за каране на електрически тротинетки може да бъдат отменяни в съда

Безспорно електрическите тротинетки се употребяват доста в София. Те изпреварват на всички места в Европа законодателството за тях – появяват се преди да има регламенти. Затова желаеме да има народен правилник. Това съобщи общинският консултант от ГЕРБ и ръководител на транспортната комисия в Столичния общински съвет (СОС) Зафир Зарков.
По въпроса какво е ситуацията с електрическите тротинетки в София в този момент, пред Българска национална телевизия Зарков съобщи, че са обособени 100 места в столицата, където може да се паркират електрически тротинетки, а не да бъдат оставяни на всички места.
Дали нарушаваш закона, в случай че караш на уличното платно? Появи се позиция, че когато нещо не е уредено, не може да бъде нелегално и надлежно ще има правосъден надзор, при който санкции и актове ще падат. Затова и Зарков съобщи, че към този момент има законов план що е то тротинетка и до месец-два може да има настоящ нормативен правилник. Напълно допустимо е съдът да анулира санкции за електрически тротинетки, съгласи се общинският консултант.
На база диалози с оператори на електрически тротинетки има единодушие оптималната скорост да е 20 км/ч. Това обаче не е законово ограничаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР