Безработицата в Гърция е нараснала до 17,0% през април от

...
Безработицата в Гърция е нараснала до 17,0% през април от
Коментари Харесай

Безработицата в Гърция расте. Готвят задължителна ваксинация за определени групи

Безработицата в Гърция е повишена до 17,0% през април от ревизираните нагоре 16,8% през предходния месец. Това показват данни на статистическата работа ELSTAT, написа електронното издание на Kathimerini. 

Сезонно поправените данни демонстрират, че 762 553 са публично безработни, като най-тежко са засегнатите на възраст под 24 години. Сред тези на възраст от 15 до 24 години процентът на безработица се е повишил до 46,8% от 33,6% през същия месец през 2020 година Безработицата в Гърция, която доближи рекордните 27,8% през септември 2013 година, понижава, само че остава най-висока в евро зона. 

Безработицата визира повече дамите, в сравнение с мъжете, като съответните равнища през април са 21,4% и 13,6%, демонстрират данните. 

Икономиката на Гърция сподели резистентност през първото тримесечие на тази година, разраствайки се с по-бързи темпове спрямо последното тримесечие на 2020 година, за което най-голяма заслуга имат вложенията. На годишна база тя се сви с 2.3% през първото тримесечие, с по-бавни темпове от ревизирания надолу спад от 6.9% през предходното тримесечие. 

Европейската комисия увеличи най-новата си прогноза за икономическия напредък на Гърция през тази година на 4,1% от 3,5%. Тя предвижда безработицата на 16,3% през 2021 година, намалявайки до 16,1% през 2022 година

Междувременно, Гърция ще разгласи наложителна имунизация за някои професионални групи от идната седмица, съобщи гръцкото държавно управление след последното увеличение на COVID-инфекциите, съобщи Ройтерс. 

Биоетичната комисия на страната предложи предишния месец наложителни ваксини за здравните служащи и личния състав в старческите домове като последна мярка със характерен времеви график, в случай че напъните за окуражаване на имунизацията се окажат неефективни.

" Правителството получи рекомендации от националната биоетична комисия за наложителна имунизация за характерни професионални групи. Съответните решения ще бъдат оповестени идната седмица ", съобщи държавната говорителка Аристотелия Пелони на брифинг през днешния ден. 

В Гърция тече спор дали наложителната имунизация е етична, въпреки че изследване на гръцката телевизия Скай в сряда сподели, че болшинството от гърците поддържат наложителната имунизация на характерни групи, които имат контакт с обществеността.

Днес гръцките управляващи още веднъж вкараха ограничавания за заведения за хранене, питейни заведения и нощни клубове, позволявайки единствено седящи клиенти, поради паника от увеличението на covid-инфекциите, провокирано от по-заразния " Делта " вид.

Около 38% от пълнолетното население на Гърция е напълно имунизирано. Правителството предложи тласъци, с цел да насърчи имунизацията, измежду които пари в брой и безвъзмездни мобилни данни за младежите, за имунизираните да доближат 70% до есента. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР