Безплатното паркиране в синя“ и зелена“ зона в центъра на

...
Коментари Харесай

Удължават със седмица безплатното паркиране в София, обмисля се отварянето на парковете за деца />Реклама / Ads
Безплатното паркиране в „ синя “ и „ зелена “ зона в центъра на София ще бъде удължено с още една седмица. Софиянци и гостите на града оставяха гратис колите си в централната градска част до през днешния ден, като мярка против разпространяването на ковид.
Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред публицисти, която дружно с районния министър Петя Аврамова инспектираха разширението на Софийския околовръстен път в сектора от пътен възел " Цариградско шосе “ до пътен възел " Младост ".

„ Казвам седмица по седмица, тъй като този въпрос не е еднопосочен. Всички мои сътрудници ме натискат да върнем най-малко „ синя “ зона, тъй като в центъра е безпорядък с паркирането. В същото време, в случай че аз разглася, че я връщаме, ще стартират от понеделник фотоси на хора в рейсове и трамваи. Ще се окаже, че аз съм отговорна за това, че има скупчване на хора “, аргументира решението си Фандъкова.

Тя разгласи още, че се обмисля вид за облекчение на противоепидемичните ограничения, които да разрешават родители с дребни деца да се разхождат в парковете, само че в избрани часове, избрани направления и строги правила. „ Кога ще стане това, ще го предложи и реши Националният действен щаб “, безапелационен е столичният кмет.

" Въпреки рецесията, в която се намираме, се поставят старания, с цел да може всички огромни инфраструктурни обекти в България да се осъществят. Работата по издаване на разрешителни за градеж на процедура не е серпантина и всички институции са мобилизирани максимално``, изясни министър Аврамова и даде за образец продължаващите работни действия по Софийския околовръстен път, автомагистралите ``Хемус``, ``Струма``, ``Европа`` на която ревизия през днешния ден направи министър председателят Бойко Борисов съпроводен от Томислав Дончев и заместникът на Аврамова Николай Нанков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР