Безплатно обучение на ученици по професията Приложен програмист ще осигури

...
Безплатно обучение на ученици по професията Приложен програмист ще осигури
Коментари Харесай

Започва безплатно обучение на ученици за приложни програмисти

Безплатно образование на възпитаници по специалността " Приложен програмист " ще обезпечи Министерството на образованието и науката.

То ще се организира пет IT центъра: в София, Бургас, Пловдив, Русе и Правец, и се финансира по националната стратегия " Обучение за ИТ кариера ".

Могат да се включат всички възпитаници в X клас през актуалната образователна 2018/2019 година, които НЕ са в паралелка с компютърен профил. Групите се образуват, откакто претендентите се записват ТУК  до 16 часа на 5 октомври 2018 г.  и попълнят входящ тест на 14 октомври .

Обучението е 3-годишно и стартира през ноември.

Всяка година има по 320 часа - присъствени и онлайн.

Лекциите и упражненията са в събота и неделя.

Във всеки център могат да аплайват освен локални възпитаници, а и десетокласници от прилежащите общини и области. На всеки утвърден курсант от по-далечно място ще се поемат разноските за път и храна.

Петте центъра за софтуерно образование са:

- в София – към Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ (ТУЕС) и Технически университет - София;

- Правец – към Професионална гимназия по компютърни технологии и системи, град Правец и Технически университет – София;

- Русе – към Професионална гимназия по електротехника и електроника „ Апостол Арнаудов “ - Русе, и Русенски университет „ Ангел Кънчев “;

- Пловдив – към МГ „ Акад. Кирил Попов “ и Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “;

- Бургас – към Професионална гимназия по електротехника и електроника „ Константин Фотинов “ и Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ - Бургас.

Партньори в националната стратегия са Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация за осведомителни технологии (БАИТ), Българската аутсорсинг асоциация и Фондация „ Клъстер осведомителни и информационни технологии (ИКТ Клъстер).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР