Безплатните сметки бяха без такси и лимити досега.До три безплатни

...
Безплатните сметки бяха без такси и лимити досега.До три безплатни
Коментари Харесай

Ограничават безплатните тегления от банкомат

Безплатните сметки бяха без такси и предели до момента.

До три безвъзмездни тегления от банкомат - това плануват промени в Закона за платежните услуги, импортирани в Народното събрание от Министерския съвет.

Ограничението е за потребление на по този начин наречената „ платежна сметка за съществени интервенции “. Тя беше въведена, с цел да осъществим европейска инструкция, а по сметките могат да влизат пари единствено от заплати, пенсии, помощи и компенсации по обществено обезпечаване, както и стипендии, съобщи БТВ.

Таксите по тези сметки би трябвало да са под размера на междинните, които събират банките у нас.

Ето и почти какви цени плащаме сега.

Откриване на разплащателна сметка в офис на банката и издаване на дебитна карта за нея ни излиза приблизително 2,15 лв..

Обслужването на тази сметка е 2,37 лв. на месец. Тегленето от банкомат на банката, която ни обслужва, е приблизително 29 стотинки.

Ако използваме непознато устройство - отново осреднено – 1,10 лв..

Защо броят на безплатните тегления ще бъде стеснен?

Безплатните сметки бяха без такси и предели до момента.

С смяната се вкарват такси след първите три тегления. Според специалисти рестриктивните мерки слагат под въпрос успеваемостта на сметките.

„ Сега вместо да дадем по-ясен и по-точен, и по-конкретен отговор, казвайки – да, тези сметки правят работа и тези хора могат да се възползват от тях, ние още веднъж би трябвало да кажем – „ то отново не е ясно “, разяснява Иван Стайков, финансов анализатор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР