Безплатните лекарства за COVID-19 са пиар акция без никаква полза.

...
Безплатните лекарства за COVID-19 са пиар акция без никаква полза.
Коментари Харесай

Доц. Киров: Безплатните лекарства за COVID са пиар акция без никаква полза |

Безплатните медикаменти за COVID-19 са пиар акция без никаква изгода. Те не могат да бъдат съображение за основаването на Коронавирус зоните.

Това сподели по Българска национална телевизия доцент Любомир Киров, председател на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари и още веднъж акцентира, че няма характерно лекуване на инфекцията.

По думите му Коронавирус зоните са " един голям крах " на този екип на Министерството на здравеопазването:

" Опитахме се да разбираем, че са непотребни, само че те са удовлетворени от това, което са създали. Ние си работим макар Коронавирус зоните. Моите пациенти идват в моята Коронавирус зона и не ги церя с неща, от които нямат потребност ", акцентира той.

Според доцент Киров огромният проблем у нас е, че не се слушат специалистите. Компетентните би трябвало да вземат решения, а останалите да ги ползват, без да ги оспорват, акцентира той.

Той увери, че няма смисъл от делене на потоците пред кабинетите на персоналните лекари, задоволително е да се носят маски и хората да стоят на разстояние един от различен.

Лекарят съобщи, че евентуално има нужда от помощ за интензивните отделения, щом е задействан механизмът за подкрепяне на Европейски Съюз. Киров обаче оспори рекомендацията на СЗО да се приключи практиката с " телефонната терапия " и пациентите да се преглеждат онлайн:

" Връзката лекар-пациент в никакъв случай не е прекъсвала. Какво е телефонна терапия – евентуално мои пациенти гледат, те биха могли да ви кажат как им се отразява. Ако би трябвало да се прекъсне карантината на някой, си прави нужните проучвания и ние го наблюдаваме. Хайде да не ми казва СЗО по какъв начин да си церя пациентите! "

Според доц. Киров въвеждането на зелените документи е изиграло позитивна роля, защото има нараснал интерес към имунизациите. Той обаче не даде отговор на въпроса какво количество от имунизацията на " Модерна " ще се слага при бустерна доза, с обяснението, че първо би трябвало да се произнесат специалистите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР