Безплатните консултации по сексуално и репродуктивно здраве за жени, организирани

...
Безплатните консултации по сексуално и репродуктивно здраве за жени, организирани
Коментари Харесай

Удължиха безплатните консултации по сексуално здраве в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив

Безплатните съвещания по полово и репродуктивно здраве за дами, проведени от Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив, се удължават до 29 септември (петък) в това число, заяви началникът на АГ клиниката в най-голямата болница в България доцент доктор Екатерина Учикова.

„ Инициативата по случай Световния ден на контрацепцията – 26 септември, в началото бе планувана в два дни – 25 и 26 септември, само че заради огромния интерес, взехме решение да удължим периода ”, разяснява доцент доктор Екатерина Учикова.

Кампанията ще се организира от 9:30 до 12:30 часа на третия етаж в Хирургичния блок на Университетска болница „ Свети Георги ” на бул. „ Пещерско шосе “ 66. Жените могат да получат цялостна здравна консултация от експерти в региона на женското здраве, по отношение на актуалните способи за контрацепция и отговори на въпроси, свързани със сексуалността, половите взаимоотношения и репродуктивното здраве, изясни доцент Учикова.

Целта на акцията е да насърчи младежите да приказват за секс и за опциите за предотвратяване от нежелана бременност и полово-преносими инфекции. А, в случай че са решили да вършат секс, би трябвало да бъдат готови за това, да знаят от кое място могат да намерят информация, да търсят помощта на експерт или непосредствен до тях човек, на който могат да се доверят, поучават експертите.

Мисията на Деня на контрацепцията е да способства за свят, в който всяка една бременност е мечтана. Фармацевтичната компания „ Гедеон Рихтер “ ще поддържа готовността, грижата и отговорността на акушер-гинеколозите, предоставяйки материали, които да покачат равнището на осведоменост на младежите за методите и опциите за предотвратяване от нежелана бременност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР