Безпилотни летящи устройства с прикачени към тях експлозиви са използвани

...
Безпилотни летящи устройства с прикачени към тях експлозиви са използвани
Коментари Харесай

Дронове са бомбардирали петролни съоръжения край Рияд

Безпилотни летящи устройства с прикачени към тях експлозиви са употребявани против помпени станции на саудитската петролна инфраструктура в региона на столицата. Според управляващите в Рияд това е терористичен акт, приближаващ два дни след офанзива против два петролни танкера на кралството край крайбрежията на Обединените арабски емирства, заяви " Ройтерс ".

Министърът на енергетиката Халид ал Фалих твърди, че са атакувани две помпени станции, само че не е пресечен нито добивът, нито износът на нефт и производни артикули. Държавната компания АРАМКО обави, че няма потърпевши. В коментар за медиите на енергийния министър на най-големия експортьор на нефт се споделя, че двата случая показват нуждата да бъдат отблъснати " терористичните групировки зад сходни разрушителни дейности ", в това число подкрепяните от Иран отряди на хути от Йемен.

Телевизията на хутите " Масирах " цитира във вторник военни представители, съгласно които са почнали набези с дронове против " жизненоважни саудитски съоръжения ". Предвождана от Саудитска Арабия коалиция се бори против хутите към този момент четвърта година.

ОАЕ още не разкрива детайлности за естеството на нападенията против 4 кораба, в това число един под норвежки байрак, край Фуджайра - основен пункт за товарене на нефт покрай Ормузкия пролив.

Американски формален представител, осведомен с данните на разузнаването на Съединени американски щати, твърди пред " Ройтерс ", че Иран е основният обвинен, въпреки че Вашингтон не разполага още с неопровержими доказателства. Техеран отхвърли сходни изказвания и приканва за следствие. Джон Абизаид, посланикът на Съединени американски щати в Рияд, сподели, че след следствието " да отговорим по отговарящ метод, без да се стига до война ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР