Безпилотната мисия до Луната Артемис 1 (Artemis 1) ще бъде

...
Безпилотната мисия до Луната Артемис 1 (Artemis 1) ще бъде
Коментари Харесай

НАСА готова с мисия до Луната! Вижте кога ще излетят и астро...

Безпилотната задача до Луната " Артемис 1 " (Artemis 1) ще бъде изстреляна през февруари, разгласи НАСА, представена от it.dir.bg.

Космическият уред " Орион " беше прикован към мощна ракета на площадка в галактическия център " Кенеди " във Флорида тази седмица, което значи,че задачата навлиза в финален стадий на подготовка.

" Орион " ще направи обиколка на Луната без астронавти на борда при полета си следващата година. Това ще е основен тест за програмата на НАСА " Артемис ", чиято цел е кацане на астронавти на Луната през 2024 година и определяне на трайно човешко наличие до 2028 година като част от амбициозната стратегия на американското държавно управление да изведе хора на Марс през четвъртото десетилетие на този век.

Програмата " Артемис " към този момент беше отлагана и даже управителни представители на НАСА признават, че е ще бъде мъчно да се спазят плануваните периоди.

Точна дата за полета на " Орион " следващата година ще бъде избрана след " генералната подготовка " за полета, планувана за началото на идната година.

" Трудно е да се изрази с думи какво значи това значимо събитие освен за нас тук в Exploration Ground Systems (EGS), само че и за всички необикновено надарени хора, които са интензивно са работили, с цел да ни оказват помощ да стигнем до тази точка ", сподели Майк Болджър, програмен управител в програмата, представен в известието на НАСА.

EGS е една от трите стратегии на НАСА, която приготвя инфраструктурата за поддръжка на ракетата на НАСА " Спейс лаунч систем " (Space Launch System) и нейните потребни товари, като галактическия транспортен съд Orion за Artemis 1.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР