Безброй статии, книги и публикации са изписани за здравословните храни

...
Безброй статии, книги и публикации са изписани за здравословните храни
Коментари Харесай

Полезните храни, която всички погрешно смятат за вредни

Безброй публикации, книги и изявления са изписани за здравословните храни и техните изгоди. В същото време се приказва и за доста артикули, които се считат за нездравословни за здравето. Не инцидентно съществува поговорката, че " Човек е това, което яде ".

Но в действителност ли може да сложим на храните единствено един етикет - потребна и нездравословна. Всъщност няма неприятни и положителни артикули. Такова разделяне може да се смята даже за погрешно.

За избрана храна можете да намерите доста публикации, които означават нейните изгоди и нуждата от потреблението ѝ. Може да намерите и също толкоз изявления, посочващи кои са нездравословните ѝ страни. Но кои артикули получават смесени оценки?

Банани

За спортистите те са незаместим плод. Наличието на въглехидрати, чието количество варира съгласно зрелостта на плодовете, разрешава потреблението им като енергиен източник преди подготовка.

Основното е мярката, а и не трябва да ги смесвате с овесена каша, сушени плодове, защото можете да получите още по-голямо количество въглехидрати за едно хранене, което ще повлияе отрицателно на кръвната захар.

Бананът може да е в диетата, само че в умерени количества. Изключение, несъмнено, са сушени банани: тяхното калорично наличие на 100 грама е 346, до момента в който в елементарен плод е 89. Така че с тях би трябвало да се внимава.

Картофи

Картофите в диетата също би трябвало да са под мярка заради наличието на нишесте. Въпреки че същата реакция по някаква причина не се случва, когато ядете ориз. Какви са приликите и разликите?

За хората нишестето е значим хранителен въглехидрат; наличието му в брашно е 75–80%, в картофите - 25%, в ориза - 78%. Важно е да консумирате картофи през интервала на зреене и да добавите към тях зеленчуци.

В тази композиция ще бъдат добра концепция за гарнитура. А потреблението на картофите в сезона им ще ви разреши да получите всичките им потребни субстанции.

Тестени произведения и паста

За макароните би трябвало да се следи не дали са дебели или тънки. А какъв е съставът им. Производителите позволяват машинация, споменавайки, че тестените произведения са от твърди сортове пшеница. По-добре е да ревизирате: съставът би трябвало да бъде от 12 грама протеин, тогава може да се каже, че това е първокласен артикул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР