Безапелационната победа на 10-годишния Калоян Гешев в България търси талант

...
Безапелационната победа на 10-годишния Калоян Гешев в България търси талант
Коментари Харесай

Майката на детето-чудо Румяна: Не очаквах Калоян да спечели България търси талант

Безапелационната победа на 10-годишния Калоян Гешев в " България търси гений " е изненада за фамилията. Това разкри пред България Днес майка му Румяна, която до последно има подозрения дали синът й ще грабне огромната премия. Причината е единствената неточност, която момчето направи и поради която не съумя в ефира на Би Ти Ви да усъвършенства международен връх по скоростно пресмятане.

Въпреки че грешката очевидно разстрои Калоян, детето, което по време на цялото шоу бе измежду любимците на феновете, съумя да завоюва оспорваната конкуренция. Водещите на " България търси гений " Сашо Кадиев и Дани Петканов оповестиха, че персонално са очевидци по какъв начин Калоян е решил дилемите цели четири пъти преди финала - всякога по време на подготовките е подобрявал върха, само че очевидно напрежението и страстите от живото осъществяване са оказали своето въздействие. Освен интереса на феновете Калоян печели и положителни другари и фенове и измежду своите противници в шоуто.

" Талантът му би трябвало да е тласък за децата на неговата възраст. Зад кулисите доста дечица идваха и се интересуваха от неговите познания и благоприятни условия, изпитваха го. Тези моменти бяха даже по-интересни от самото му показване. Съжалявам, че не снимах това, с цел да го видят хората. Неговата победа е знак за това, че българите се вълнуват от науката и се възхищават на хора като него " - споделя още майката на Калоян.

Момчето, което се трансформира в сензация през последните месеци, постоянно е готово да помогне на съучениците си и към този момент е същинска звезда измежду тях. Скоростната калкулация е неговата мощ, само че няма подозрения, че ще успее в бъдеще и в други области на математиката. Калоян приема добре интереса към себе си и това, че е победител, нищо не трансформира в отношението му към близките. " Никога не би споделил, че е популярен или е най-хубавият. Още го тормози това, че имаше неточност, макар че го е правил милион пъти. Възпитанието му не е такова, че да крещи от наслада, да показва бурно страстите си. Благодарен е на всеки, който го поздрави за успеха " - горда е мама Руми.

Винаги максималист, Калоян държи да е първи и към момента не може да разбере, че в живота не може постоянно да е по този начин. Когато знае, че е сбъркал, се ядосва и не е удовлетворен. Близките му са спокойни - с възрастта това ще премине. Голямата премия от 50 хиляди лв. фамилията на детето ще вложат в неговото бъдеще.

" Не сме мислили за премията. Ще влагаме парите в образованието на Калоян и пътувания по надпревари. Подобни съревнования са единствено в чужбина - Германия, Швейцария, следващата година може да успеем да идем в Дубай. В България такива надпревари няма. Те се финансират от родители и в случай че успееш да намериш спонсор. Веднъж сме имали такава помощ с дребна сума " - разкрива Румяна Гешева. Гордата майка е приела, че детето й е измежду дребното хора с сходни умения и че към този момент е прочут с достиженията си по целия свят. Затова огромните триумфи не са нещото, което желае преди всичко за него, а единствено умерено и щастливо детство и положителни другари.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР