Без значение къде работите и с какво точно се занимавате,

...
Без значение къде работите и с какво точно се занимавате,
Коментари Харесай

10 начина да преборим стреса

Без значение къде работите и с какво тъкмо се занимавате, постоянно има прекомерно доста неща за извършване и прекомерно малко време за релакс и освежаване.

Безспорно е, че човек мъчно може да откри даже минута успокоение в една толкоз напрегната среда. Именно затова, от ден на ден и повече хора стартират да се интересуват от техники и тактики, които оказват помощ за ограничението на ежедневния стрес.

Това са няколко от най-хубавите способи за понижаване на напрежението:

1. Разкрийте аргументите

Един превъзходен метод да започнете битката със напрежението е като наблюдавате аргументите за неговото пораждане и струпване. Започнете дневник, в който, в границите на една или две седмици да отбелязвате информация за избрани обстановки, които ви основават най-вече напрежение. След това, анализирайте метода, по който реагирате и отговаряте на тези събития. Обърнете особено внимание на хората и събитията към тях и на мислите и възприятията, които те ви карат да изпитвате.

Когато знаете от къде идват напрежението и разочарованията във вашия живот, ще имате по-добра визия за това по какъв начин да ги премахнете и да предотвратите тяхната поява в бъдеще.

2. Медитирайте

Медитацията и упражненията за дишане могат да оказват помощ за намаляването на напрежението. Може да започнете с няколко минути дневно, в които просто да седите на едно място и да се фокусирате върху дишането си. Това упражнение ще ви помогне да се концентрирате целеустремено върху една единствена активност и да игнорирате всичко, което ви разсейва, а в това време с това ще изчистите съзнанието си и ще успокоите тялото си.

3. Установете граници

В днешно време човек има възприятието, че би трябвало непрекъснато да е разполагаем на своите работодатели (24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата). Точно за това е от извънредно значение да установите граници, които в никакъв случай не би трябвало да бъдат прекрачвани.

Ето и няколко разновидността, които може да вземете поради: да спрете да проверявате имейла си, откакто се приберете вкъщи; да не отговаряте на телефонните позвънявания, по време на вечеря; да не работите през почивните дни. Когато създавате ритуали и установявате граници, вие вършиме живота си по-спокоен и спретнат.

4. Разделете се с предишното

Не позволявайте на нещо, което от дълго време е останало в предишното, да продължи да ви безпокои в сегашното. Голяма част от ръководството на напрежението се свежда до загърбването и освобождението от нещата, които не може да контролирате, включително и събитията от предишното. В последна сметка, не можете да измененията нещата, които към този момент са се случили, само че от вас зависи методът, по който ще се справите с тях.

5. Раздвижете се

Един от най-хубавите способи да намалите напрежението е посредством физически действия. Особено потребно е времето, което прекарваме навън, тъй че обувайте туристическите обувки и скачайте на колелото. Дори в случай че нямате опция да излизате толкоз постоянно, всяка форма на упражнение е добра за вас, без значение от това дали сте у дома или в планината. Спортът и придвижването водят до увеличение на производството на ендорфини, които ни карат да се усещаме по-щастливи.

6. Научете се да казвате „ не “

Спрете да се пробвате да задоволявате всяка потребност на хората към вас. Улеснете живота си, като се научите да казвате „ не “. Колкото по-често казвате „ не “ на незначителни неща, толкоз по-често ще казвате „ да “ на нещата, които в действителност имат значение за вас.

7. Смейте се

Много изследвания стигат до извода, че смехът оказва помощ за намаляването на напрежението и за усилването на имунната система. Опитайте да мислите за нещо, което в разсмива, когато се чувствате обезпокоени и напрегнати.

8. Фокусирайте се върху позитивната страна на нещата

Позитивното мислене не е да очакваш, че всичко ще бъде прелестно, а да приемаш нещата, такива каквито са, и да извлечеш най-хубавото от обстановката.

9. Научете се да не приемате нещата персонално

Ако приемате всичко персонално, най-вероятно ще се чувствате афектирани до края на живота си. Нещата, които другите хора вършат, нормално са свързани със личните им проблеми, а не с вас.

10. Отделете време за възобновяване

За да се предпазите от напрежението и прегарянето, имате потребност от време за възобновяване. Изключително значимо е от време в точния момент да се изключвате от околния свят и да забравяте за всички паники и грижи. Когато е допустимо, отделете време, с цел да си починете и да се презаредите с нова сила, която ще ви помогне да преоткриете вашето най-хубаво Аз.

От manager.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР