Без запор върху банкови сметки, пенсии и заплати по време

...
Без запор върху банкови сметки, пенсии и заплати по време
Коментари Харесай

Предложение: Без запор върху банкови сметки, пенсии и заплати по време на извънредното положение

 Без запор върху банкови сметки, пенсии и заплати по време на изключителното състояние. Това планува законът с ограниченията за изключително състояние. Освен това работодателите да могат да пускат в заплатен или неплатен отпуск чиновниците си, без тяхно единодушие.  Докато трае изключителното състояние да не могат да се вършат запори върху движими и недвижими движимости на физически лица.

Предвиждат се и до 3 години затвор и 10 000 лв. санкция за погрешна информация. Извънредните текстове към този момент минаха през парламентарните комисии.

Законът беше гласуван с 15 гласа " за " и седем въздържали се. От Движение за права и свободи показаха, че желаят по-строги ограничаващи ограничения и ще изготвят оферти, като някои от тях " ще са много по-фрапиращи ", сподели депутатът Хамид Хамид. По думите му няма да бъдат реализирани претекстовете в законопроекта с написаните ограничения.

От Българска социалистическа партия показаха, че имало пропуски в закона и щели да дадат своите оферти сред двете четения. Крум Зарков съобщи, че левицата ще направи своите оферти в закона сред първо и второ четене. При разискванията Зарков разяснява, че ограниченията в законодателството би трябвало да съчетаят грижата за здравето на хората и стопанската система. Според него няма спор по нуждата от крути ограничения, само че те трябват да бъдат ефикасни. По думите на Зарков никой закон самичък по себе си не може да спре разпространяването на вируса, само че би трябвало да организираме противодействието против него.

Според вносителите от ГЕРБ нямало по какъв начин да се предложат идеални текстове при изключителна обстановка.

" Тази отговорност да е ориентирана в посока да защитим живота и здравето. Да минимизираме отрицателните последствия. Надявам се, че на следващия ден ще има консенсус, тъй като хората го чакат от нас ", съобщи Красимир Ципов.

Правосъдният министър уточни, че възбраната за командировки не се отнася за водачите, които би трябвало да доставят популацията, само че служители и други чиновници би трябвало да ги прекратят неотложно.

А екоминистърът изиска от депутатите смяна в Закона за публичните поръчки за неутрализиране на пестициди и рискови боклуци.

" Всички, които се лекуват от ковид, генерират големи количества боклуци ", съобщи Емил Димитров.

По време на гласуването в обществената комисия, Българска социалистическа партия желаеха още веднъж отсрочване на заплащания за битовите сметки, само че ръководещите показаха това като последна мярка.

" Трябва да създадем това, което е рационално. И също така да си даваме сметка, че на този стадий сме на четвърти ден от изключителното състояние, никой не знае какъв брой време ще продължи то ", съобщи общественият министър Деница Сачева.

Законът с ограниченията за изключително състояние беше признат на първо четене от правната, здравната и обществената комисии в Народното събрание, като единствено от Българска социалистическа партия гласоподаваха " въздържал се ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР