Без щети в Москва Опитът на киевския режим да извърши терористична

...
Без щети в Москва
Опитът на киевския режим да извърши терористична
Коментари Харесай

32 дрона атакуваха Одеса повече от 6 часа, Киев изстреля 9 към Москва

Без вреди в Москва

" Опитът на киевския режим да извърши терористична офанзива благодарение на безпилотни летателни апарати против обекти на съветска територия бе осуетен ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата. " Девет украински безпилотни летателни апарата бяха унищожени или прихванати " над Калужка и Московска област, прецизира министерството.

От своя страна, кметът на Москва Сергей Собянин заяви в " Телеграм ", че два от дроновете, " движещи се към Москва ", са били обезвредени в региона на Наро-Фоминск, покрай съветската столица. По първични данни падащите парчета от тези дронове " не са предизвикали никакви вреди или пострадвания ", акцентира той.

През последните месеци се правят голям брой набези с дронове против съветските области, граничещи с Украйна, и тези към Москва. От своя страна Русия всекидневно бомбардира украински градове и през нощта извърши следващата масирана офанзива с дронове, откакто предходния ден към този момент удари Киев с ракети.

Ранени жители, развалени здания и изгорели коли в Одеса

Тази нощ са прихванати 41 от 42-те дрона камикадзе, изстреляни през нощта от Русия против украинската територия. Според изказване на украинските военновъздушни сили в официално съобщение в " Телеграм " Русия е направила офанзива " на талази " от три направления от своя територия и е насочила ударите си основно към Одеса - огромното украинско пристанище в южната част на страната.

По данни на локалната военна администрация са ранени 11 души, в това число три деца, и са развалени 11 здания. Руската войска също по този начин е изстреляла ракети С-300 по южните Херсонска и Николаевска област, съгласно украинските военновъздушни сили, които обаче не прецизират какви са следствията от тези удари.

" Втора поредна вечер Одеса беше подложена на офанзива с дронове. Силите за противовъздушна защита точно отработиха всяка противникова цел. В резултат на падащи парчета от свалени дронове са нанесени вреди на жилищно общежитие. Пострадали са 11 души, измежду които 3 деца. Децата и двама възрастни са приети в болница. Две 8-годишни момчета и 12-годишно момиче са контузни и със затворени черепно-мозъчни контузии , а възрастните са с комоцио и пострадвания ", заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в приложението " Телеграм ".

Пресслужбата на ВСУ заяви, че повече от 6 часа -  от вечерта до късно през нощта, е траяла съветската офанзива в южната част на страната с безпилотни самолета " Шахед-136/131 " като 32 са свалени над Одеса.

Кметът на Одеса Геннадий Труханов разяснява следствията на следващата нощна офанзива в града. " След вчерашната офанзива почина кротичък гражданин на 43 години. Днес пострадаха 11 души, измежду които има деца. На всички се оказва нужна здравна помощ ", показа кметът Труханов в приложението " Телеграм ".

На място работят чиновници на градските структури, които са обезпечили на потърпевшите храна и топли питиета.

В момента се взема решение въпросът за краткотрайно презаселване на поданици на Одеса, чиито жилища са потърпевши вследствие на офанзивата.

Спасителите навреме са потушили огъня и са разположили топлопункт.

По информация на формалните управляващи развалени са още 11 здания в черноморския украински град. Изгорели са два автомобила. Пожарът е сподавен.

След обстрела по Одеса руснаците са атакували региона на Измаил като изпратиха там повече от 20 ударни дрона, съобщи   ръководителят на регионалната военна администрация.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 хиляди души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР