Без сближаване на позициите по украинската криза и сигурността в

...
Без сближаване на позициите по украинската криза и сигурността в
Коментари Харесай

Москва: Това беше разговор между глух и ням

Без доближаване на позициите по украинската рецесия и сигурността в Европа приключиха договарянията в Москва сред министрите на външните работи на Русия и Англия Сергей Лавров и Лиз Тръс.

Лиз Тръс прикани Русия да предприеме стъпки към деескалация, като изтегли войските си от границата с Украйна. Тя предизвести, че при вероятно съветско навлизане в прилежащата страна на Москва ще бъдат натрапен наказания и ще бъде блокиран газопроводът “Северен поток 2”.

В отговор Сергей Лавров подсети, че съветските войски се намират на съветска територия:

„ Руските въоръжени сили, за които загатна министърката и които провокират безпокойствие в Лондон, се намират на личната си територия. За разлика от стотиците и хиляди английски военнослужещи, които са ситуирани в Прибалтика. Май през вчерашния ден Борис Джонсън сподели, че би трябвало да бъдат изпратени военнослужещи и в Румъния и България “.

Москва и Лондон остават на противоположни позиции и по въпроса за разширението на НАТО и архитектурата за сигурност в Европа.

Сергей Лавров не скри разочарованието си от днешната среща като я оприличи на “разговор сред ням и ням”.

Паралелно с визитата на английския министър на външните работи в Москва, министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън е на посещаване в Брюксел, където разиска проблема " Украйна " с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Преди дни на посещаване и в Москва, и в Киев беше президентът на Франция Еманюел Макрон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР