Без хапчета и без болка: Сок от лук за лечение

...
Без хапчета и без болка: Сок от лук за лечение
Коментари Харесай

Без хапчета и без болка: Сок от лук за лечение на 100 болести

Без хапчета и без болежка: Сок от лук за лекуване на 100 заболявания

Сокът от лук е безусловно кондензиран с биологично дейни субстанции и съединения. По-специално, захар – в него има повече, в сравнение с в ябълките и крушите, инулин – полизахарид, който е доста значим за обмяната на веществата; протеини, мазнини, ензими; алкалоиди; сапонини; етерични масла, органични киселини и диетични фибри; витамини: каротин, С, Е, Н, К, РР, група В; минерали: калий, калций, магнезий, сяра, натрий, фосфор, хлор, желязо, алуминий, бор, йод, кобалт, манган, мед, никел, рубидий, флуор, хром, цинк и други.

В допълнение, лукът съдържа доста фитоноциди – субстанции, които обезпечават на растенията имунна отбрана и инхибират растежа и размножаването на гъбички, бактерии и вируси. Така че, когато ние ядем лук или одобряваме сок от него, то фитоноцидите защищават и нас: те интензивно унищожават стрептококи, туберкулоза, дифтерия и ешерихия коли, както и грипни вируси и други остри респираторни вирусни инфекции.

По този метод, като се има поради изложеното нагоре, излиза наяве за какво националните лечители употребяват необятно този зарзават в практиката си – както за предварителна защита, по този начин и за лекуване на необятен набор от болести.

Редовната консумация на сок от лук усъвършенства апетита и производството на храносмилателни ензими, способства за премахване на отрови от тъканите, в това число тези по кожата. При грип и кашлица оказва помощ да се отървем от храчките. В случай на уролитиаза работи като диуретик, отстрани отоците, отстранява пясък и даже камъни.

Ако при атеросклероза, изключително в начален етап започнете да приемате сок от лук с мед, заболяването ще спре да се развива. Сокът от лук е потребен и при хемороиди и при висок холестерол в кръвта и така нататък

• Сокът от лук нормално се употребява по време на епидемии и настинки: грип, бронхит, ангина. По-специално, при грип националната медицина предлага сок от лук по няколко пъти дневно, с цел да смажете лигавицата на носа – това оказва помощ за попречване на затруднения.

• При простуда е потребно да поставите марля или памучен тампон в ноздрите за 10-15 минути. Децата не би трябвало да бъдат принуждавани да търпят тази процедура, може да им накапвaте в ноздрите сок от лук, разбъркан с мед и преварена вода.

В допълнение, както при децата, по този начин и при възрастните за излекуването на течащ нос, ще помогне примес от сок от лук и мед 1: 1. Приема се по 1 чаена лъжичка, 3-4 пъти на ден, 15-20 минути преди хранене. Приемайте сок от лук и при положение на ангина, само че тук може да го консумирате без мед.

• При бронхит по време на хранене е потребно да приемате 1 супена лъжица сок от лук, разбъркан 1: 1 с мед.

• Аденоидитът може да бъде лекуван със следната примес: смесват се 10 мл. свеж сок от лук, 10 гр. мед, 5 гр. разтопен прополис, 15 гр. какаово масло и 30 гр. облепихово масло. Разбъркайте добре. Потопете в тази примес марля или памучен тампон и го поставете в ноздрите за 20 минути – повтаряйте няколко пъти дневно. Децата могат да бъдат лекувани по същия метод – получената примес не предизвиква парене.

• При хипертония: сокът от три кг лук се разбърква с 500 гр. мед, прибавят се орехови загради – 25 броя. Поставете всичко в буркан, залейте с разводнен алкохол или водка и оставете за 10 дни на мрачно място. След това прецедете. Приемайте по 1 супена лъжица 2-3 пъти дневно.

• При уролитиаза пийте сок от лук по 2 супени лъжици три пъти на ден след хранене.

• При хемороиди, сок от лук с мед (1: 2), приемайте 1 ч. л. 3-4 пъти на ден преди хранене.

• При инфектиране на междинното ухо и звук в ушите се предлага да накапвате в ушите топъл сок от лук (4 капки). За децата този сок би трябвало да се разрежда с топла преварена вода 1: 2. Също по този начин, можете да поставите през нощта в ухото парче памук, натопено в сок от лук.

• При звук в ушите или секрет, използвайте тази рецепта: изрежете горната част на огромна глава лук и прибавете една чаена лъжица кимион, по-късно покрийте с изрязаната част. Изпечете лука във фурната и изтеглете сока от него, до момента в който е към момента топъл. Накапвайте в ушите няколко капки два пъти дневно. Обикновено след ден, всички признаци изчезват.

Моля, обърнете внимание! Сокът от лук не трябва да се употребява при заболявания на жлъчния мехур, бъбреците, черния дроб, язва на стомаха, панкреатит и при положение на обостряне на сърдечните болести.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР