Без дебати и с почти пълно мнозинство Общинският съвет в

...
Без дебати и с почти пълно мнозинство Общинският съвет в
Коментари Харесай

Страстите за общинските болници и ДКЦ-та в Пловдив бързо угаснаха – избраха новите шефове

Без диспути и с съвсем цялостно болшинство Общинският съвет в Пловдив избра шефовете на две лечебни заведения. Това бе изненадващо, поради пристрастеностите, които същите тези две оферти провокираха на предходната сесия. Тогава бе неодобрено одобряването на доктор Константин Сапунджиев за шеф на МБАЛ „ Св. Панталеймон”. На последната сесия той не получи остатъчен брой гласове, макар че бе спечелил състезанието. От ГЕРБ желаеха прекратяването на състезанието и оповестяването на нов, като краткотрайно бъде назначен доктор Красимир Вальов на поста.
Прочетете още
Имаше и дълъг спор сред зам.-кмета Анести Тимчев и шефът на групата на ГЕРБ Йордан Илиев. Последният настояваше, че би трябвало да има нов конкурс, защото този не е бил конкурентен. Поради това предлагането падна, а от ГЕРБ не гласоподаваха в символ на противоречие и индексацията на плановете.

Две седмици по-късно обаче повторното гледане за одобряването на доктор Сапунджиев не провокира никакъв спор. Той бе определен с над 40 гласа и по този начин той остава на поста за втори мандат. По същия метод мина и второто гласоподаване за шефа на ДКЦ- Пловдив доктор Николай Забунов, който бе спечелил състезанието за поликлиниката.

Общинският съвет гласоподава и отпущането на безлихвен заем от 420 000 лв. на МБАЛ „ Св. Мина”. Искането е от новия шеф на лечебното заведение Мария Горчева, която пое поста от проф. Петър Петров. При промяната последният съобщи, че е първият шеф от десетилетие, който е изкарвал на облага лечебното заведение.

След разбор обаче се е открило, че лечебното заведение отново е пред банкрут. През последните две години МБАЛ „ Св. Мина” е получила над 1,5 млн. лв. от НЗОК и по стратегии поради коронавирус отделението и PCR лабораторията разкрита там. Със закриването на коронавирус отделението обаче огромна част от приходите на болничното заведение прекъснали. По отчета на шефа болничното заведение е в устойчиво, само че нежно положение и в бъдеще е мощно застрашена от тежко финансово положение. Също по този начин има нужда да се върне остарелия медицински личен състав, който е напуснал по една или друга причина.

Поради това се желае и безлихвения заем, с цел да може да се стабилизира положението на някогашната Първа градска болница.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР