Бетовен броял прилежно 60-те кафени зърна в купата си, а

...
Бетовен броял прилежно 60-те кафени зърна в купата си, а
Коментари Харесай

Sympa-Sympa показа 7 здравословни причини да пиете кафе

Бетовен броял прилежно 60-те кафени зърна в купата си, а Волтер пиел 50 чаши дневно и доживял до 83 години. Може би пристрастеността към кафето не е толкоз неприятна, колкото си мислите?

Френският уебсайт Sympa-Sympa.com разгласява седем здравословни аргументи да си приготвите кафе на момента, а най-после дава и рецепта за коктейл с кафе.

И това е забавно: Не пийте кафето си в стиропорни чаши

1.Подобрява мозъчната активност



Не е загадка, че кафето покачва вниманието, усъвършенства концентрацията, форсира реакциите. Но единствено кафето със захар ще ви трансформира в дребен талант за известно време. Именно комбинацията сред кофеин и глюкоза задейства мечтаните зони в мозъка. Но в никакъв случай не пийте кафе на гладен корем, тъй като в този случай напитката ще има нездравословен резултат.

2. Повишава кръвното налягане

Чаша кафе оказва помощ в битката с ниското кръвно налягане. Но напитката не е целесъобразна за хора, които получават сърцетуптене, откакто са изпили единствено една чаша. За хипертониците навикът да пият кафе не е нездравословен, тъй като организмът се приспособява с времето към напитката и престава да реагира, като покачва артериалното налягане.

3. Засилва имунната система



Учени от разнообразни страни откриха, че потреблението на кафе понижава риска от преждевременна гибел. Колкото повече чаши пиете дневно, толкоз по-малък е рискът. Оптималният брой чаши е три.

Причината е, че кафенто трансформира действието на имунната система, като я прави по-активна и по-здрава. То усъвършенства положението на черния дроб, на сърцето и гастроинтестиналния пренос.

Но уверете се, че пиете неотдавна смляно кафе. Разтворимото кафе има по-малко потребни съставки и химическите добавки се отразяват неподходящо на стомашния тракт.

4. Успокоява главоболието

Кофеинът в натуралното кафе може да се пребори с главоболието и мигрената. Но той не замества аналгетиците. Специалните медикаменти са по-ефективни, тъй като съдържат кофеин, а това покачва с 40% резултата от дейните вещества.

5. Средство срещу напрежението и депресията



Можете да се отървете от напрежението с помощта на производството на допамин и серотонин, хормоните, които ни връщат положителното въодушевление. Една чаша кафе е задоволителна да ви помогне в стресова обстановка. Достатъчен е единствено ароматът му. Точно това ни защищава от изпадане в меланхолия.

Но този резултат на кофеина действа единствено с кафето. Кофеинът в чая, газираните питиета или шоколада не може да подтиква нервната система по същия метод.

6. Подобрява паметта

Същите стимулатори и невротрансмитери, които повдигат духа ни и ни вършат по-ефективни, оказват помощ и за подобряването на паметта ни. Това, несъмнено, не се отнася за дълготрайната памет. Но въпреки всичко е добра вест.

Първоначално цялата информация е складирана в краткосрочната памет и след един час при идеални условия познанията ни са „ запечатани “ в дълготрайната ни памет.

7. Топи килограми

Мечтите ви могат да се трансфорат в действителност. Кафето в действителност може да помогне да поддържате талията си или да свалите килограми. Ниското равнище на хормона лептин в организма го карат да се запасява с мазнини, до момента в който кофеинът усилва количеството лептин в организма.

Така последователите на кафето не качват килограми прекомерно бързо и физическата интензивност е по-ефективна при тях.

Бонус

Има доста предписания за студени питиета с кафе. Някои от тях, като тази да вземем за пример, са доста елементарни:

Пригответе обичаното си кафе

Оставете го да изстине, по-късно го изсипете във форми за сладолед и го замразете

В горещо време сложете няколко кубчета кафе в чаша с мляко

Коктейлът ви с кафе е готов
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР