Бетонният мост ще бъде премахнат. Това заяви категорично кметът на

...
Бетонният мост ще бъде премахнат. Това заяви категорично кметът на
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Иван Тотев: Бетонният мост ще бъде премахнат

Бетонният мост ще бъде отстранен . Това съобщи изрично кметът на Пловдив Иван Тотев пред публицисти. През последните дни бъдещето на значимото за града оборудване стана съществена тематика на коментар от редица претенденти за кметове.
„ Няколко пъти споделих на кандидат-кметовете и се пробвах да бъда потребен, в това число и ги поканих в случай че помните да дойдат в кабинета на община Пловдив, с цел да си поговорим за значимите планове на града. Идеята ми беше от позицията на човек, който знае малко повече от тях, въпреки всичко 8 години съм бил кмет, да им кажа от една страна да не приказват цялостни нелепости пред гласоподавателите , както с Общия организационен проект и озеленяването, по този начин и по други планове, с цел да стане ясно какво тъкмо е сега съответното положение и какво е допустимо да се случи оттук насетне. За да не си фантазираме по значимите тематики за града, тъй като по този начин сътворяваме нереални упования у пловдивчани и ги вкарваме в илюзия. За да не стане по този начин хората, които ще завоюват изборите, само че след изказани огромен брой неистини, да се чудят къде да е скрият. Един от тези значими планове е точно Бетонният мост и аз още преди го споделих доста ясно – Бетонният мост ще бъде отстранен “, съобщи Иван Тотев. Той бе безапелационен, че в това няма никакво подозрение и няма значение кой претендент какво приказва и какво желае.
Иван Тотев посочи, че това е държавен план, който е доста над желанието на един съответен човек , като сега работата по него е в доста напреднала фаза. „ Много пъти в десетките диалози, които сме имали с НКЖИ, оттова ясно завяват, че нямат нищо срещу Бетонният мост да остане. Това е по този начин и даже сега никой няма да ви каже, че оборудването е огромна спънка за самия план. Тук обаче има едно огромно „ само че “, което не се споделя. Позицията на НКЖИ постоянно е била една и съща: в случай че желаете Бетонния мост да бъде непокътнат, то вие би трябвало да си го построите. Няма съществуващо нещо в инженерните науки като повдигането на мост. Ако някой кандидат-кмет ви каже „ Ще повдигна моста “, това значи, че той няма базови знания за строителство, за инфраструктурни планове и вие би трябвало да го върнете няколко месеца обратно да се приготви и отново да се яви на кандидат-кметска акция “, безапелационен бе Иван Тотев. Той добави, че покачване е допустимо само в случай че се събори настоящия и се построи отначало, което на процедура значи напълно нов мост. Кметът на Пловдив още веднъж повтори, че в настоящия му тип мостът ще бъде съборен, след което няма спънки да се издигне нов с към този момент нужните отстояния.
Събарянето на една от най-важните транспортни връзки в Пловдив излезе на дневен ред около предвиждания пробив под Централна гара. Мащабният план би трябвало да се реализира с европейско финансиране, като се реализира от НКЖИ. В момента Бетонният мост е една от главните връзки за живеещите в „ Южен “, който по последни данни е най-многолюдният регион, с останалата част на града. Именно това оборудване поема главния поток от коли и без него трафикът ще бъде извънредно усложнен. Другите две входно-изходни артерии са надлез „ Родопи “ и Коматевския транспортен възел. Последният обаче се намира извънредно ниско и при всеки пороен дъжд се постанова неговото затваряне, защото се оказва под вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР