Беше заложена бомба със закъснител и тази бомба избухна -

...
Беше заложена бомба със закъснител и тази бомба избухна -
Коментари Харесай

Кой заложи бомбата с Натура 2000?

" Беше заложена бомба със закъснител и тази бомба избухна " - по този начин министърът на околната среда и водите Нено Димов разяснява обстановката, основала се към възбраната за стопански действия в десетки хиляди декари, които попадат в Натура 2000.
 
Тази възбрана изкара на митинг стотици хора от Балчик, Шабла и Каварна. 
 
Премиерът спря заповедта за възбрана на действия в региона на Балчик, Каварна и Шабла

" Бомбата е заложена през 2006-2007 година ", сподели министър Нено Димов пред NOVA.
 
" Тогава държавното управление на Тройната коалиция, на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Национална движение „Симеон Втори", разпореди на зелени неправителствени организации да се направи картирането на земите, които ще попаднат в Натура. Обикновено другите страни членки са възлагали на реномирани научни организации сходно нещо. Този регион е обрисуван от екоорганизациите през 2006 година и е признат с решение на Министерския съвет през 2007 година Тогава е даден на Европейска комисия като обрисуван регион ", съобщи Нено Димов.
 
Продължават митингите против възбраната за земеделие край Каварна

" През 2014 година, още веднъж държавно управление на Българска социалистическа партия, позволява да влезем в правосъдна фаза. Тогава към този момент сме наказани ", добави Димов.
 
Март месец тази година пък била заложена последната част от тази бомба.
 
Сблъсъци в Балчик по време на митинг поради предпазените зони

" Март месец служебното държавно управление, още веднъж на Българска социалистическа партия, поема уговорката да издаде тази заповед, с цел да не преминем към ефикасни наказания. Когато поех поста и отидох в Брюксел тази заповед не беше издадена. Трябваше да предпочитам да трансферира върху цялото общество стотици милиони наказания или да издам заповед и да се пробвам да минимизирам вреди ", изясни Димов.
  По тематиката Кметът на Каварна поддържа протестиращите срещу възбраните в предпазена зона " Комплекс Калиакра "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР