Беше даден официален старт на новия парламент и се проведе

...
Беше даден официален старт на новия парламент и се проведе
Коментари Харесай

Новият парламент: Политическите послания и заявки в началото на 47-ото НС

Беше даден формален старт на новия парламент и се организира първото съвещание на депутатите от 47-ото Народно заседание.
Променен звук на политическия разговор, поръчки за устойчиво ръководство и ускорено движение на работа белязаха първия ден от работата на националните избраници.

Бърз избор на ръководител на Народното събрание, прочувствени встъпителни думи на политическите водачи и обща фотография на депутатите, без тези от партия „ Възраждане “ – това бяха други знакови детайли от първите часове на новото Народно заседание.
Снимка: btvnovinite.bg
Предложение за кабинет и дефинитивно съглашение за болшинство към момента няма, само че стана ясно, че консултациите за сформиране на държавно управление стартират в понеделник.

Партиите дадоха и своите поръчки – кой ще е ръководещ и кой – съпротива, към този момент е ясно. Оформи се четворна настройка на властта.

В съпротива остават ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

Снимка: btvnovinite.bg

Парламентът съблюдава някои обичаи – стартира с клетва и химна на България и Европа. Но наруши други - всичко беше признато експедитивно, без спор, а фамилната фотография, вместо пред Народното събрание – беше вътре в него.

Откриване

47-ото Народно заседание беше намерено с химна на България и Европа и с клетва на народните представители.

Пръв към депутатите се обърна доайенът на Народното събрание Силви Кирилов от „ ИТН “. Той прикани за възобновяване на справедливостта: „ Свободата не е да правиш каквото искаш, а да не правиш това, което не искаш “.

Политическите послания

Още с встъпителните си заявления партиите се дефинираха – дали ще са ръководещи, или съпротива. Най-голямата група, тази на , прикани за решение на насъбраните рецесии и проблеми.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Къде са били депутатите? Алчност, нарцисизъм, безгрижие - не всички, само че доста от тях. Това би трябвало да спре през днешния ден. Не всеки да каже - желая да съм част от смяна. Време е да сложим завършек на корупция “, съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

ГЕРБ се нарежда като съпротива и сложи въпросителни към избора на 47-ия Парламент.

„ Мнозинството е резултат от компромис. Много бяха лишени от глас поради машини и репресии. Илюзия е, че има безапелационна победа. Ние ще сме съпротива на ляво-либералното ръководство и няма да нагнетяваме напрежение “, уточни Десислава Атанасова.
Снимка: btvnovinite.bg
Обвинения за изборни репресии бяха в основата и на тезите на. „ Трябва да прекъснем поредицата от предварителни избори и да решаваме рецесии – репресиите на Министерство на вътрешните работи, арести, заплашване. В изборния ден - служители на реда в секции, нелегално. Извращения от време преди 1989 година Всеки да понесе отговорността си “, съобщи Мустафа Карадайъ.

От Българска социалистическа партия се оповестиха за продължение на смяната. И сложиха акцент върху обстоятелството, че ще има два разновидността на бюджет, което е без аналог. „ Имаме 3 съответни задания – закони, надзор за съблюдаване и правораздаване. Ние имаме стратегия за 100 дни. Безпрецедентна обстановка - имаме длъжностен кабинет с бюджет и болшинство с различен бюджет “, уточни Корнелия Нинова.

От оповестиха, че ще оказват помощ за сформиране на кабинет и за реализиране на непоклатимост. „ Трябва да вървим напред и да създадем смяната “, сподели Любомир Каримански.

От Демократична България показаха оптимизъм, че в този парламент – промените ще са вероятни. „ Да отворим нова страница и се надявам, че ще успеем да свършим работата. Най-важно е, че властта би трябвало да има ограничавания “, разяснява Христо Иванов.

От подчертаваха върху българщината. „ Политическата ни класа докара до разтягане сред великите сили. Има потребност от почтени мъже. Търсих и открих непримирими хора и сме тук. И ще ставаме повече. Не желаеме да сме васална територия “, уточни Костадин Костадинов.

Първи решения

На финала депутатите избраха и ръководител на Народното събрание – 34-годишният правист Никола Минчев от Политическа партия. „ Ще работя и имам вяра, че всички ще работим българският парламент да е място за градивни полемики и да сътворяваме тези закони, които да ускорят развиването на страната ни “, добави той.

Въпреки че регистрацията в зала уточни 228 депутати, оказа се, че са се заклели 239, а единствено един от Политическа партия е под карантина. Заседанието завърши със фамилна фотография.
Снимка: Ладислав Цветков
Парламентарните групи в Народното събрание ще са 7.

В духа на скоростното деяние, депутатите одобриха и своя устав, а първото постоянно съвещание беше планувано за идната сряда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР