Бесарабският българин на вратата на Берое - Генадий Ганев, който

...
Бесарабският българин на вратата на Берое - Генадий Ганев, който
Коментари Харесай

Генадий Ганев: Путин донесе руски мир в Украйна, дано има възмездие от Господ

Бесарабският българин на вратата на Берое - Генадий Ганев, който е роден в Украйна, даде изявление пред " Тема Спорт ", в което приказва за войната и своето бъдеще в Стара Загора:
 Промените в Берое не престават
Промените в Берое не престават

Старозагорзи оповестиха промени в школата

Генадий, пристигна преди три години в България като вратар на Верея Стара Загора, след това мина през Дунав Русе, а в този момент си в Берое. Свикна ли към този момент с ситуацията у нас и футбола в страната?

- Чувствам се все едно цялостен живот съм бил в България. Адаптацията ми мина доста добре. Хората са суперприветливи, положителни. Още от първия ден тук ми хареса доста, съответно в Стара Загора, а след това и в България като цяло. Наскоро жена ми се снабди с българско жителство, направихме български паспорт на сина ни. Градовете в страната са доста красиви, с богата история. Впечатлен съм, че съвсем във всеки има замъци. Аз доста обичам историята.

Имаш ли предпочитание да останеш в Берое?

- Ако всичко е наред, да, несъмнено. Ако съм необходим на старши треньора, на тима, съм подготвен да продължа в Стара Загора. Но футболният живот е подобен, че в никакъв случай нищо не се знае. Днес си тук, а на следващия ден на напълно друго място.

Тази зима обаче имаше съществени разтърсвания, стигна се до понижаване на заплатите ви. Това не те ли тормози?

- Няма проблем в това отношение. Всеки състезател, който остана, се съгласи и мина през това. Смятам, че е обикновено, когато има такива разтърсвания, а и светът се промени.

В тази връзка по какъв начин гледаш на войната в Украйна? Още повече, че си роден там?

- Много ми е болно. Това, което Путин направи, е цялостен вандализъм. Надявам се за още по-големи наказания към Русия. Най-страшното е, че когато се чуваш с другари в Русия и им показваш разрушените градове в Украйна и какво направиха те с нас, те не имат вяра.

Казват, че ние си измисляме, че това не е истина. Аз играех в Украйна на един стадион като този на Берое, в Чернигов, който към този момент го няма. Сега има една огромна дупка там. Те не имат вяра в това и споделят, че ние сме нацисти. Какви нацисти сме, откакто в Украйна живеят доста народи - молдовци, българи, руснаци, украинци... Всеки си приказва на езика, на който желае.
 Берое е единствено с 1 гол при последните си 10 визити на
Берое е единствено с 1 гол при последните си 10 визити на " Българска войска "

Вижте любопитната статистика

Имаш ли наранени родственици от войната?

- Слава Богу, не. Аз съм от едно село Заря, само че пребивавам покрай Одеса. Селото ни е българско, там живеят бесарабски българи. Говорим на български език и никой в никакъв случай не е пристигнал да ни каже говорете на украински. Но в доста градове се дадоха безсмислени жертви. Аз желая да има отмъщение от Господ, да има още санкции от страна на Европейския съюз, от Америка. Защото това не е хуманно. Убиват се почтени хора, даже деца. Има доста мародерства, че даже и изнасилвания. Но за доста от тези неща не се приказва, не се демонстрират. Това не е обикновено.

Може ли отново да има мир сред съветския и украинския народ, или към този момент е мъчно?

- Аз считам, че мир няма да има в никакъв случай към този момент. Защото тези хора не донесоха съветски мир, както споделяха. Те донесоха опустошения, жертви.

Толкова богата територия ли е Украйна?

- Аз не мисля, че казусът е в благосъстоянието. Той е в маразматичността на Путин. Защото той счита, че някой желае да го нападне него, а в действителност те нападнаха Украйна. Каквото и да се случи, нищо няма да е същото. Мариупол, Чернигов, Харков към този момент изчезнаха... Ще минат доста години, когато всичко ще се възвърне. Дано колкото се може по-бързо тази безсмислена война да свърши. И украинските хора да се опитат да живеят още веднъж. Да се радват на всеки ден.
 Петър Хубчев отмъква трима от Левски
Петър Хубчев отмъква трима от Левски

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР