Бесарабски българи, студенти у нас, искат държавата да осигури зелен

...
Бесарабски българи, студенти у нас, искат държавата да осигури зелен
Коментари Харесай

Бесарабски българи поискаха зелен коридор за близките си, за да могат дойдат в България

Бесарабски българи, студенти у нас, желаят страната да обезпечи " зелен кулоар " от Украйна до България, с цел да може околните им да дойдат в страната. На конференция, те описаха, че хората в Украйна желаят, само че нямат опция да стигнат до България, тъй като нямат гориво, не могат да изоставен градовете си или има административни спънки от българска страна това да се случи.

" Зеленият кулоар " би трябвало да разреши на всички украински жители с български корени да дойдат в България, даже и да нямат поданство. Само Одеса има над 200 000 българи.

Студентите описват, че огромна част от градовете в Украйна са под непрекъснат обстрел. На изходите на някой градове има съветски военни, които не разрешават влизането и излизането от града. Много области са на ръба, нямат хранителни артикули и медикаменти.

" Има хора, които от 5-6 не са излизали от бомбоубежищата ", споделя Кристина Митева.

На конференцията, студентите споделиха, че в България се показва единствено дребна част от протичащото се в Украйна, а българската дипломация не прави задоволително, с цел да могат хилядите искащи да дойдат в България.

" На границата ни желаеха зелен документ или PCR тест. Питах ги: " Окъде да ги взема? ", споделя Анна Стойчева, украинска гражданка.

Украинските студенти благодарят на всички български жители, които им оказват помощ, само че споделят, че липсва съгласуваност от страна на държавното управление.

Повече вижте във видеото!

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР