Бернд Нойендорф беше избран за нов президент на Германския футболен

...
Бернд Нойендорф беше избран за нов президент на Германския футболен
Коментари Харесай

Политик оглави Германския футболен съюз

Бернд Нойендорф беше определен за нов президент на Германския футболен съюз след безапелационна победа в изборите на Конгреса на централата в Бон против съперника си Петер Петерс, заяви ДПА.

60-годишният някогашен политик Нойендорф получи вота на аматьорските клубове и завоюва със 193:50 гласа против Петерс, който беше подсилен главно от представителите на професионалните тимове.  Той заменя на поста подалия оставка през май предходната година Фриц Келер и ще се опита да възвърне репутацията на разтърсваната от кавги организация.

" Основната ми задача е да направя всичко належащо, с цел да се успокоят нещата в тази федерация. Футболът би трябвало още веднъж да излезе на напред във времето, а не препирните в управлението ", разяснява Нойендорф.

Четирима президенти на ГФС подадоха оставки от 2012 година, а Келер беше последният, който напусна управлението на съюза, откакто насочи нацистки привет към вицепрезидента Райнер Кох по време на среща на управата.  Проблемите в централата, обаче, са по-дълбоки поради разнообразни финансови и данъчни кавги, почнали още с избора за семейството на Германия на Мондиал 2006.
 
Конгресът на ГФС също по този начин реши да отнеме купата " почетен президент " на някогашния канцлер Герхард Шрьодер, който отхвърля да прекъсне връзките си с Русия след военната инвазия на страната в Украйна. 77-годишният Шрьодер продължава да заема управителни позиции в съветски държавни компании, а през тази седмица е в Москва за диалози с Владимир Путин, с който поддържа близки връзки. 

Събранието стартира с минута безмълвие в памет на умрелия в четвъртък на 77-годишнва възраст Юрген Грабовски, международен първенец с Германия през 1974 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР