Берлинска синагога е била атакувана с коктейли Молотов рано днес.

...
Берлинска синагога е била атакувана с коктейли Молотов рано днес.
Коментари Харесай

Нападение с коктейли „Молотов“ срещу синагога в Берлин

Берлинска синагога е била атакувана с коктейли " Молотов " рано през днешния ден. Това се случва на фона на зачестилите случаи на антисемитски прояви в немската столица след ескалацията на насилието в Близкия изток, съобщи Асошиейтед прес.

Общността " Кахал Адас Исроел " заяви, че синагогата, която се намира в централния квартал " Мите ", е била атакувана с две запалителни устройства.

" Неизвестни лица хвърлиха два коктейла " Молотов " от улицата ", написа общността в обществената мрежа X. Тя разгласява и видеозапис на полицейски чиновници, които проверяват мястото пред синагогата, което е било отцепено.

В комплекса от здания на общността " Кахал Адас Исроел " в центъра на Берлин се обитават синагога, детска градина и публичен център.

Полицията заяви също, че през нощта е имало безредици сред мюсюлмански имигранти и полицията в кварталите " Нойкьолн " и " Кройцберг " и при Бранденбургска врата в Берлин, при които са били ранени няколко служители на реда.

След бруталното нахлуване на " Хамас " против Израел на 7 октомври и последвалата война в Газа полицията ускори защитата на еврейските институции в Берлин и в цяла Германия. Въпреки това израелските флагове, които бяха издигнати в символ на взаимност пред кметствата в цялата страна, бяха свалени и изгорени. По вратите и стените на няколко здания в Берлин, в които живеят евреи, беше изрисувана Звездата на Давид.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР