Берлин засега изключва възможността да достави оръжие на Украйна във

...
Берлин засега изключва възможността да достави оръжие на Украйна във
Коментари Харесай

Германия засега няма да доставя оръжие на Украйна, но ще изпрати полева болница

Берлин към този момент изключва опцията да достави оръжие на Украйна по отношение на рецесията с Русия , защото това единствено би изострило в допълнение напрежението, сподели в изявление за неделното издание на в. " Велт " немската министърка на защитата Кристина Ламбрехт, представена от Ройтерс и Франс прес.

Ламбрехт направи това изказване броени дни откакто Англия стартира да доставя на Киев противотанкови оръжия . Група американски сенатори и от двете партии също даде обещание на Украйна оръжие (което може да включва ракети, стрелково оръжие и катери), с цел да помогне на страната да се отбрани от евентуална инвазия поради засиленото съветско военно наличие край границите й.

Германският канцлер Олаф Шолц обаче посочи политиката на Берлин да не доставя смъртоносни оръжия в зони на спорове.

" Разбирам желанието да се окаже поддръжка на Украйна и ние тъкмо това към този момент и вършим ", сподели пред в. " Велт " Ламбрехт. Тя заяви, че през февруари Германия ще достави в Украйна изцяло оборудвана полева болница , осигурявайки и нужното образование, като финансовото присъединяване на Берлин в начинанието ще възлиза на 5,3 милиона евро . Лабмрехт означи, че Германия от години лекува във военните си лечебни заведения тежко потърпевши украински бойци.

Берлин обаче за момента не е подготвен да доставя на Киев оръжия. Правим всичко допустимо за деескалация на напрежението, а доставките на оръжия понастоящем няма да допринесат за това, сподели тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР