Берлин. Ситуацията със сигурността в Афганистан се влошава все повече

...
Берлин. Ситуацията със сигурността в Афганистан се влошава все повече
Коментари Харесай

Die Zeit: Властите решиха: Афганистанците имат право да останат в Германия

Берлин. Ситуацията със сигурността в Афганистан се утежнява от ден на ден и повече. Това се отразява и на депортациите на мигрантите, чиито молби за леговище са отхвърлени от немските управляващи. Ефектът: в бъдеще единствено нарушителите и рисковите лица от афганистански генезис ще бъдат връщани в родината им, написа националният всекидневник Die Zeit.
В разногласието за депортирането на отхвърлените претенденти за леговище в Афганистан, Министерството на вътрешните работи и външнополитическото ведомство в Берлин се договориха да продължат връщането на афганистански жители единствено при изключителни случаи. Въз основа на нова оценка на сигурността единствено нарушителите и рискови лица ще бъдат депортирани, бе информацията, публикувана от публицистичната мрежа в Германия.
Германското държавно управление публично удостовери, че депортирането е лимитирано доста след нападението наоколо до дипломатическото посланичество на Федерална Република Германия в Кабул през месец май тази година.
Депортации в Афганистан са противоречиви, защото спорът сред държавното управление и талибаните още веднъж се ожесточи. Ситуацията със сигурността се смята за по-лоша от всеки път в интервала след намесата на Съединени американски щати в страната в резултат на терористичните атентати от 11 септември 2001 година

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР