Берлин не трябва да забравя решаващата роля на Вашингтон за

...
Берлин не трябва да забравя решаващата роля на Вашингтон за
Коментари Харесай

Столтенберг предупреди Европа да не се дистанцира от САЩ, за да няма разделение

Берлин не би трябвало да не помни решаващата роля на Вашингтон за обединяването на Европа и Германия след Студената война , съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, откакто немският външен министър назова обединяването " подарък от Европа ", оповестява " Ройтерс ".

" Обединението на Германия и Европа би било невероятно без гаранцията за сигурност от Съединените щати ", изяснява ръководителят на НАТО.

" Всеки опит за разграничаване на Европа от Съединени американски щати освен ще отслаби трансатлантическия алианс, само че и рискува да раздели самата Европа ", добавя той на събитие по случай 30-годишнината от рухването на Берлинската стена.
 Германия цени НАТО, само че Европа би трябвало да ускори личните си качества
Германия цени НАТО, само че Европа би трябвало да ускори личните си качества

Каренбауер: 2% от Брутният вътрешен продукт не е поради нечий апел, а в полза на европейската сигурност

В публикация, оповестена в 26 европейски страни предишния уикенд, немският външен министър Хайко Маас изрично пропуща да оцени заслуга на Съединени американски щати за победа над Съюз на съветските социалистически републики и сигурността, която разрешава на Европейски Съюз да се развива .

Повтаряйки по-ранните си мнения за това, което той вижда като ненадеждност на Съединени американски щати при Тръмп, Маас прикани Европейски Съюз да се сплоти като мощ, която да отстоява континента .

Но Столтенберг предизвести, че въпреки да поддържа напъните за консолидиране на защитата в Европейски Съюз , блокът, който Англия желае да напусне, не е сурогат на Съединени американски щати, най-голямата военна мощ в света .
 Макрон: НАТО е в мозъчна гибел, Европа е на ръба на пропастта
Макрон: НАТО е в мозъчна гибел, Европа е на ръба на пропастта

Европа да се разсъни и да управлява ориста си, Макрон не има вяра в член 5

" Европейският съюз не може да отбрани Европа ", разяснява генералният секретар на НАТО.

Той също по този начин приканва Европа и Съединени американски щати да работят дружно , за да отговорят на възходящата военна мощност на Китай .

Столтенберг отбелязва внезапното нарастване на китайския флот и на неговия инвентар от ракети , които ще нарушат договорите за надзор на оръжията от времето на Студената война .
 Германия зове Европейски Съюз за единение пред общите провокации
Германия зове Европейски Съюз за единение пред общите провокации

30 години след рухването на Берлинската стена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР