Bentley ще преустанови производството на своя гигантски W12 двигател през

...
Bentley ще преустанови производството на своя гигантски W12 двигател през
Коментари Харесай

Bentley пуска ексклузивна серия на три свои модела

Bentley ще прекрати производството на своя великански W12 мотор през април 2024 година, оповестява автомобилното издание Motor1. Причините за пенсионирането на обичания на почитателите елемент с 12 цилиндъра са повече от ясни - екология, правила, разход на гориво, електрификация. Добрата вест е, че с цел да означи тъжния миг, Bentley ще пусне на пазара лимитирани серии на няколко от своите модели - Bentayga, Continental GT, Continental GTC и Flying Spur. От всеки от тях ще бъдат създадени по 120 бройки, което за особено осъществяване на Bentley не е по никакъв начин малко.
 Снимка 617966

Серията носи името Speed Edition 12 и според от модела, емблема с подобен надпис ще има или на предния калник, или на задната колонка на купето.
 Снимка 617972

Всеки автомобил от серията ще идва серийно с Blackline пакет, благодарение на който всички хромирани детайли по купето са сменени с черни аналози. Джантите пък са 22-инчови, а спирачните апарати на всички Speed Edition 12 коли ще бъдат сребристи.
 Снимка 617965

Срещу доплащане, специфичните осъществявания ще могат да бъдат поръчани с новия екстериорен цвят на Bentley, наименуван Opalite. Специалният колорит е комбинация от ярко сиво и зелено, а от Bentley споделят, че на слънце боята даже има лека медна нотка.
 Снимка 617968

Отвътре новите Bentley-та оферират избор на няколко разнообразни тапицерии. Клиентите могат да избират сред напълно черен салон, двуцветна скица с черно и синьо, алено, бежово и оранжево. Без значение от цвета на кожената тапицерия, седалките ще имат особено сребристо обкантване и контрастиращи шевове. Всичко това ще бъде придружено от лъскави детайли от лакирано същинско дърво и алуминиеви въздуховоди с гравиран надпис " 12 ".
 Снимка 617969

И, да, всички Speed Edition 12 коли ще се задвижват от W12 мотора на Bentley, а всеки клиент ще получи за спомен и макет на мотора в мащаб 1:15, направен от алуминий от същински W12 цилиндрови блокове.
 Снимка 617974

През годините Bentley създава повече от 100 000 бройки от мотора, който е дебютира през 2003 година на борда на Continental GT. Интересното в него е, че вместо във V-образна, цилиндрите са ситуирани в W-образна настройка, което понижава дължината на мотора с цели 24%.
 Снимка 617973

Колкото до бъдещето, от 2030 година Bentley има намерение да предлага единствено електрически автомобили. Първият електрически модел на компанията се чака през 2026 година
 Снимка 617971

Главният изпълнителен шеф на компанията Адриан Холмарк неотдавна разкри, че новият модел ще се предлага с две акумулатори, една от които той назовава " W12 на батериите ". Очаква се междинната мощ на новите електромотори на Bentley да е сред 50 и 100% по-голяма, в сравнение с тази на актуалните мотори с вътрешно горене на компанията. Пробегът на новото електрическо Bentley се чака да надвишава 700 км.
 Снимка 617970
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР