Бенигнени хематологични заболявания, малигнени неоплазии, лимфоидни неоплазии, трансплантация на хемопоетични

...
Бенигнени хематологични заболявания, малигнени неоплазии, лимфоидни неоплазии, трансплантация на хемопоетични
Коментари Харесай

Българските хематолози вече разполагат с актуализирано фармако-терапевтично ръководство

Бенигнени хематологични болести, малигнени неоплазии, лимфоидни неоплазии, трансплантация на хемопоетични стволови кафези – в тези четири раздела на новото фармако-терапевтично управление по хематология са показани най-новите трендове в диагностиката, лекуването и следенето на хематологичните болести. Актуализираното издание е обнародвано в Държавен вестник през днешния ден.

То е резултат от напъните на експертите от Българското здравно съдружие по хематология и отразява мястото на новаторските лекарствени лечения в сходство със актуалните експертни рекомендации, както и разширените индикации за някои от медикаментите.

Значително място в управлението е отделено на рекомендациите за приложение на лечебните схеми при обособените нозологични единици, критериите за отговор и за настъпила ремисия, като тази информация е показана в комфортен табличен тип.

Кондициониращите и мобилизационните режими при трансплантация на хемопоетични стволови кафези, острата и хронична болест на отменяне (Graft versus host disease (GvHD) също са интерпретирани в актуалния подтекст на възходяща практическа значителност.

В управлението са показани и критерии за оценка на лечебна успеваемост на лекарства с нов INN.

С цялостния текст на новото фармако-терапевтично управление можете да се запознаете .
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР