Bengaluru Open, осминафиналДимитър Кузманов – Алибек Качмазов 6-3, 6-4Димитър Кузманов

...
Bengaluru Open, осминафиналДимитър Кузманов – Алибек Качмазов 6-3, 6-4Димитър Кузманов
Коментари Харесай

Кузманов е на четвъртфинал в Бенгалуру след нова чиста победа


Bengaluru Open, осминафинал

Димитър Кузманов – Алибек Качмазов 6-3, 6-4

Димитър Кузманов се класира за четвъртфинала на Чалънджър шампионата в Бенгалуру след двусетов триумф над международния №342 Алибек Качмазов. Българинът трябваше да постави много старания, само че два пробива му бяха задоволителни, с цел да пречупи съпротивата на съперника си и да си заслужи място в идната фаза.

Там негов конкурент ще бъде вторият подложен Джеймс Дъкуърт (№128) или квалификантът Джовани Перикар (№358).

И двата аса в мача бяха дело на Кузманов, който също така направи доста по-малко двойни неточности (1-6). Пловдивчанинът завоюва впечатляващите 88% от точките си на първи сервис (28/32) и осъществя единствено два от 15-те си шанса за пробив (13%), само че това се оказа изцяло задоволително, защото Качмазов не стигна до нито дин брейкпойнт в хода на дуела.

Кузманов бе считан за корав любимец преди началото на мача и не му лиши доста време да покаже за какво това е по този начин. Българинът осъществя пробив на нула, който след това затвърди и по този метод натрупа безапелационна преднина от 4-1. В осмия гейм Кузманов пропусна пет сетбола и разреши на съперника си да понижи резултата, само че след това завърши сета по допустимо най-хубавия метод, като не даде точка при подаването си и се наложи с 6-3.

В доста дългия и оспорван трети гейм във втората част пловдивчанинът пропусна цели осем точки за пробив, преди в последна сметка да реализира задачата си, а след това остана безукорен на сервис и поведе с 3-1. Това бе повратният миг в сета, защото до края на мача никой от съперниците не стигна до нов брейкпойнт и по този метод третата ни ракета победи с 6-3, 6-4 след 1 час и 38 минути игра.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: идната купа на Григор, филми и книги за тенис
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР