След месеци, прекарани в събиране на доказателства, главният прокурор на

...
След месеци, прекарани в събиране на доказателства, главният прокурор на
Коментари Харесай

Ще издаде ли МНС заповеди за арест на лидерите на Израел и Хамас?

След месеци, прекарани в събиране на доказателства, основният прокурор на Международния углавен съд (МНС) Карим Хан подаде молба за заповеди за арест против висши израелски и Лидери на Хамас.

Хан излезе с изказване в понеделник, в което изяснява, че има „ рационални учредения “ да счита, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху и министърът на защитата Йоав Галант са отговорни за осъществяване на военни закононарушения и закононарушения против човечеството в линията Газа от началото на войната на Израел в Газа, в която е умъртвил повече от 35 000 палестинци.

И двамата са упрекнати в потребление на глада като способ на война против палестинците в Газа, както и в „ съзнателно ориентиране на офанзиви “ против цивилни и наблюдаване на „ унищожаването и/или убийството “ на палестинците в Газа.

Хан също по този начин упрекна висшите водачи на Хамас Яхя Синвар, Мохамед Диаб Ибрахим ал-Масри (известен също като Мохамед Дейф) и Исмаил Хания, че са следили закононарушенията против израелските общности на 7 октомври,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР