Бен Шелтън е първият финалист на ATP 500 надпреварата в

...
Бен Шелтън е първият финалист на ATP 500 надпреварата в
Коментари Харесай

От сет и 2:5: Шелтън сътвори немислим обрат в Токио и е на първи ATP финал в кариерата си!

Бен Шелтън е първият финалист на ATP 500 конкуренцията в Токио. 21-годишният американец не стопира да впечатлява с изявите си през дебютния си цялостен сезон в ATP тура и справедливо ще има опция за пръв път да спори за спечелването на трофей от сходно ниво. Младокът преодоля трагично съпротивата на своя съотечественик Маркос Гирон, откакто изоставаше със сет и 2:5, само че реализира приказен поврат и се наложи над него със 6:7(2) 7:6(5) 6:3 и на следващия ден му следва пряк конфликт за купата с един всред Аслан Карацев и локалната сензация Шинтаро Мочизуки.

Началото на конфликта беше изцяло равностойно, а квалификантът сподели, че е подготвен за бомбастичните удари от другата страна на мрежата и стоеше чудесно в разиграванията. Гирон впечатляваше със светкавичното си напредване по корта, единствено че Шелтън оптимално съкращаваше времето му за реакция и съумя да пробие за задатък от 5:3. Сервирайки за сета, то 1/2-финалистът от US Open повтори грешката си от вчерашния ден в мача с Томи Пол и направи няколко неподготвени излизания на мрежата, които бяха навреме разгадани от Гирон и новобранецът доближи до тайбрек.

Там международният номер 19 започва стремително, повеждайки с 2:0, само че след това изпадна в сериозна игрова рецесия и безусловно не можеше да откри рамките на корта, което докара до 7 следващи точки в актива на неговия противник и откриващата част беше извоювана от по-нискоранкирания играч.

Half-way to a 2nd ATP final
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР