Белият дом обвини днес Северна Корея, че тайно изпраща значителен

...
Белият дом обвини днес Северна Корея, че тайно изпраща значителен
Коментари Харесай

Белият дом обвини днес Северна Корея, че тайно изпраща "значителен брой" артилерийски снаряди на Русия, подкрепяйки нейното нахлуване в Украйна - Топ новини

Белият дом упрекна през днешния ден Северна Корея, че скрито изпраща „ забележителен брой “ артилерийски снаряди на Русия, подкрепяйки нейното навлизане в Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи, че Вашингтон счита, че КНДР „ се пробва да направи по този начин, че да наподобява, че (снаряди)те се изпращат в страни от Близкия Изток или Северна Африка “, визирайки създадените в Северна Корея муниции. Той отхвърли да даде съответни данни за количествата, които биват изпращани в поддръжка на съветските сили.

Северна Корея „ скрито доставя “ муниции на Русия, само че ние „ към момента следим тези дейности, с цел да определим дали доставките фактически са получени “, съобщи Кърби.

Вашингтон не посочи методите на превозване, нито дали Съединени американски щати или други страни ще опитат да спрат тези доставки.

Белият дом разкри новите сведения близо два месеца, откакто съобщи, че чиновници на американското разузнаване са открили, че съветското министерство на защитата е в развой на закупуване на милиони ракети и артилерийски снаряди от Северна Корея за продължаващата война в Украйна.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР