Белинда Бенчич призна, че излиза от комфортната си зона с

...
Белинда Бенчич призна, че излиза от комфортната си зона с
Коментари Харесай

Бенчич ще търси нови висини с бившия треньор на Радукану


Белинда Бенчич призна, че излиза от удобната си зона с последната рокада в екипа си и се надява рискът да ѝ донесе триумфи.

Първата ракета на Швейцария назначи Дмитри Турсунов за собствен треньор, откакто експертът приключи по свое стремежи съдействието си с миналогодишната шампионка от US Open Ема Радукану. През последните години той е бил наставник на някои от водещите имена в Тура, измежду които Анет Контавейт и Арина Сабаленка.

„ Със сигурност е предизвикателство за мен, тъй като процесът е друг и нов – има какво да подобря, “ сподели Бенчич пред WTA Insider. „ Извън зоната си на комфорт съм и тъкмо това желаех. “

25-годишната тенисистка се надява Турсунов да ѝ помогне да доближи нови небеса през 2023 година. През сегашния сезон тя е с баланс 38-18, като през април завоюва шестия си WTA трофей в Чарлстън.

„ Силно имам вяра, че е доста добър треньор и може да усъвършенства мен, играта ми и душeвността ми. Супер щастлива съм, че реши да работи с мен. Наблюдавах партньорствата, които имаше до момента, и състезателките реализираха огромни триумфи. “

„ Подходът му може да ми помогне. Сигурна съм, че ще съдействието ни ще сработи, ще направя всичко допустимо, с цел да се случи, “ добави тя.

Един от главните аспекти, върху които Бенчич счита, че може да работи сполучливо с Турсунов, е душeвността. Тя има вяра, че на моменти бруталната откровеност на руснака ѝ е нужна.

„ Смятам, че има явен взор над нещата и се пробва да ти сервира различен ъгъл върху проблемите, който досега не си виждал. Искрен е, тъкмо от това нуждая се. Не ми би трябвало човек, с който да си приказвам за всичко, а за съответните точки. “

Белинда има късмет да се класира за WTA Finals, в случай че се показа добре в Гуадалахара.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР