Белинда Бенчич от началото на новия сезон демонстрира сериозен възход

...
Белинда Бенчич от началото на новия сезон демонстрира сериозен възход
Коментари Харесай

Първа голяма изненада при дамите: Тенисистката с най-много победи за сезона напусна ИУ

Белинда Бенчич от началото на новия сезон показва сериозен напредък в своето показване и подсети за играта си, след като победи със златния орден на Олимпиадата в Токио, откакто към момента може да се назова тенисистката с най-вече победи в Тура за 2023-та, а точно цели 16 триумфа, донесли ѝ купите в Аделаида и Абу Даби. Швейцарката, която капитулира пред умората в последната си поява на корта преди близо три седмици и отпадна безславно на WTA 1000 конкуренцията в Дубай, през вчерашния ден трябваше да претърпи отчаяние на шампионата от същата категория в Индиън Уелс, откакто сънародничката ѝ Жил Тайхман сътвори цялостен поврат, с цел да отстрани представителката на топ 10 още във втория кръг - 3:6 6:3 6:3. С този си ефектен триумф над своята партньорка в надпреварата на двойки, международната номер 39 се класира за осминафиналите и ще срещне Ребека Патерсон.

Първата ракета на Швейцария имаше летящ старт на дуела, при който доминираше своята добра другарка във всеки един аспект и постоянно навлизаше във вътрешността в корта в търсене на печеливш удар, което ѝ донесе голям брой дивиденти, измежду които два пробива на сметката. Тайхман все пак не се отхвърли да се бори, като усърдната ѝ работа я възнагради с отчасти съкращаване на пасива ѝ, само че международната номер 9 не позволи повече съмнения в равнището си и причисли откриващия сет към актива си.

С настъпването на втората част по-нискоранкираната швейцарка все по-уверено разпростра капацитета си и осъществя пробив още в дебютното подаване на имената си сънародничка, само че не устоя на високото движение и скоропостижно задатъкът ѝ беше премахнат. Бенчич в този миг привидно възвърне лидерската си позиция на корта, като си върна самодейността, само че в желанието си да е нападателно рискува да допусне голям брой неточности, които се оказаха пагубни за нея и международната номер 39 изравни резултата в обособените сетове.

На старта на решителната трета част двете швейцарки си размениха по един нерешително извоюван гейм на начален удар, което беше последвано от преломният миг на срещата, настъпил при сервис на фаворитката. Бенчич очевидно излъчваше успокоение, изцяло разумно, поради обстоятелството че е тенисистката с най-вече победи за сезона, само че точно това подхождане със състрадание към обстановката изигра неприятна смешка на международната номер 9, която инкасира пробив от обстановка 40:0. Крахът за олимпийската шампионка не спря дотук, откакто позволи да изгуби и идващото си подаване, при което Тайхман въпреки и да имаше известни усложнения, постави точка на разногласието в съревнованието от втория си опит на начален удар.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР