Белгийското правителство реши да отнеме 15 на сто от годишната

...
Белгийското правителство реши да отнеме 15 на сто от годишната
Коментари Харесай

Орязаха парите на непокорен благородник

Белгийското държавно управление реши да отнеме 15 на 100 от годишната прехрана на принц Лоран - брат на крал Филип, оповестиха локални медии.

Мярката се постанова поради непрекъснато неспазване на протокола от страна на принца.

Решението би трябвало да бъде одобрено от Народното събрание и в случай че влезе в действие, Лоран ще загуби 46 хиляди евро. Наказанието ще бъде еднократно. Принцът получава 308 хиляди евро годишна прехрана от държавния бюджет.

Отбелязва се, че решението е взето след срещи сред премиера Шарл Мишел и юрист на Лоран. Призован да се яви на диалог с държавното управление, принцът показал болничен лист.

Допитване до публичното мнение неотдавна сподели, че болшинството белгийци поддържат сходна мярка и даже цялостното преустановяване на издръжката на Лоран.

Принцът ще бъде осъден поради присъединяване в събитие на посолството на Китай в Брюксел, което е трябвало да бъде в съгласие с белгийското министерство на външните работи. Лоран не се е допитал до държавното управление в този случай, както и по-рано, когато се е срещнал с премиера на Шри Ланка.

Според протокола представителите на монархията би трябвало да съгласуват с изпълнителната власт срещите си с задгранични дипломати и публични персони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР