Белгийските власти обвиниха базиран в Лондон финтех предприемач, че е

...
Белгийските власти обвиниха базиран в Лондон финтех предприемач, че е
Коментари Харесай

Хванаха предприемач да изпира стотици милиони евро в Биткойн за престъпници

Белгийските управляващи упрекнаха основан в Лондон финтех бизнесмен, че е употребявал платформата Binance, с цел да улесни изпирането на стотици милиони евро под формата на Биткойн от името на нарушители.

Сред тях са белгийски наркобарон, прочут като “ “, и бразилски наркобарон, оприличаван на Пабло Ескобар.

Според Bloomberg управляващите в Белгия желаят изгонването на 38-годишния Кайо Марчесани от Обединеното кралство. Те настояват, че Марчесани умишлено и съзнателно е насочвал средства на интернационалните наркотрафиканти към Биткойн ( BTC ). Сред хипотетичните му клиенти са Флор Бресерс и Серджо Роберто де Карвальо.

Бресърс, прочут още като “ “, е прочут наркобарон, който ползва брутални тактики, в това число рязане на пръсти с ножици, както и похищение и нахлуване над холандски цветар, който не съумява да транспортира опиатите му. Марчесани е упрекнат, че е управлявал 14 сметки в Binance от името на Бресърс преди ареста на последния през февруари 2022 година

Говорител на Binance съобщи, че борсата за криптовалути е предоставила “ ” на управляващите по отношение на следствието.

Карвальо, именуван “ “, е началник на интернационална интервенция за трафик на опиати и е арестуван през юни 2022 година Срещу него бяха повдигнати обвинявания в пране на пари, подправяне на документи, инсцениране на личната му гибел и ликвидиране, обвързвано с трафик на опиати.

Прокурорите настояват, че Марчесани е държал и изпирал нелегално добитите облаги на Карвальо, като в същото време е налагал извънредно високи такси за прехвърляния.

Белгийските следователи свързват двете лица с контрабандата на 12 тона кокаин на стойност над $283 милиона, който е бил конфискуван от контейнери в Ротердам. Открита е и преписка сред Марчесани (използващ псевдонима “ “) и Карвальо (използващ псевдонима “ “), в която се разискват рисковете от трафика на опиати.

По време на ареста му на летище Хийтроу през май Марчесани е имал денонощна защита и в лондонската му резиденция са открити обилни суми в брой дружно с активи в криптовалута на стойност $1.9 милиона. Впоследствие портфейлът му с криптовалута беше замразен.

Марчесани е притежател на Trans-Fast Remittance, основана в Лондон компания за ходатайство при заплащания, утвърдена от Органа за финансово държание (FCA). Данни от трудово дело разкриват, че 85% от клиентите на Trans-Fast са от бразилски генезис, а Марчесани е изразил интерес да трансформира компанията за парични преводи в онлайн банка.

FCA осведоми Bloomberg, че се “ ” с Trans-Fast като част от настоящите си надзорни старания, в това число въпроси, свързани с този случай.

Освен това Марчесани извършва длъжността основен финансов шеф и има 50% дял в Acai Berry Foods Ltd, разказано като “ “. Неговите правни представители от Mishcon de Reya настояват, че този бизнес е законният източник на средствата му.

Марчесани изрично отхвърля всички обвинявания, като правният му екип твърди, че обвиняването се основава на “ “.

Преди това съдилищата в Обединеното кралство отхвърлиха да го пуснат под гаранция заради опасения за риск от бягство. Адвокатите му възнамеряват да оспорят екстрадицията му в съдилищата на Обединеното кралство, като настояват, че проверяващите показват голям брой случаи по друго време.

Ако бъде наказан от белгийските управляващи, Марчесани евентуално може да бъде наказан на до пет години отнемане от независимост. Очаква се решението за екстрадицията му да бъде взето до края на септември, както е несъмнено от арбитър от Обединеното кралство.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР