Белгийски следователи претърсиха офиси на Европейския парламент в рамките на

...
Белгийски следователи претърсиха офиси на Европейския парламент в рамките на
Коментари Харесай

Белгийски следователи претърсиха офиси на Европейския парламент след корупционния скандал

Белгийски следователи претърсиха офиси на Европейския парламент в границите на следствие на хипотетична корупция, поради която беше задържан един заместник-председател, оповестиха от прокуратурата.

Федералната прокуратура на Белгия съобщи, че задачата на претърсването на пространствата в Брюксел е била да се изземат компютърни данни от 10 чиновници на Народното събрание.

Последното претършуване е двадесетото от петък насам, което се прави в Белгия по отношение на хипотетични подкупи от страна на домакина на Световното състезание по футбол Катар, с цел да усъвършенства имиджа си в Народното събрание.

Заместник-председателят на Европейския парламент Ева Кайли е измежду четиримата обвинени, които белгийските прокурори арестуваха и упрекнаха в корупция.

Белгийските прокурори оповестиха, че по време на обиските в дома на един от обвинените са открити 600 000 евро, в жилището на евродепутат - 150 000 евро, а в куфар в хотелска стая - няколкостотин хиляди евро.

Гръцкият социалист Кайли и другите обвинени, на които са повдигнати обвинявания, ще се явят в сряда в досъдебната палата в Брюксел, оповестиха от прокуратурата.

Членовете на Европейския парламент нормално се употребяват с имунитет, само че в този случай той не работи, защото обвиненият е заловен в крачка.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР