Белгийската полиция арестува днес 18-годишен млодеж и трима непълнолетни, заподозрени

...
Белгийската полиция арестува днес 18-годишен млодеж и трима непълнолетни, заподозрени
Коментари Харесай

В Белгия арестуваха четирима младежи, заподозрени в планиране на атентат

Белгийската полиция арестува през днешния ден 18-годишен млодеж и трима малолетни, обвинени в замяна на известия за планувана " терористична офанзива ", оповестява Франс прес, базирайки се на федералната прокуратура в страната.
 
Четиримата са задържани по време на обиски, осъществени в Брюксел, Нинове, Шарлероа и Лиеж, сподели представителят на прокуратурата Ерик Ван дер Сипт. Те са обвинени в обмисляне на терористична офанзива в Белгия, добави представителят. Оръжия и експлозиви не са били открити. Полицията е иззела за разбор мобилни телефони и преносими компютри.
 
Според Белгийското радио и телевизия на Френската общественост (RTBF) днешните арести са част от полицейска интервенция за идентифициране на хора, " евентуално нападателни и обвинени, че са свързани с ислямисткия екстремизъм ".
 
Съобщенията, разменяни от четиримата обвинени, бяха " задоволително тревожни, с цел да се намесим и да правим претърсвания ", сподели Ван дер Сипт.
Относителната младост на обвинените е засилила загрижеността на управляващите. " Те са доста гъвкави. Ако някой им даде оръжие да вземем за пример, нещата могат да се случат доста, доста бързо. Така че не желаеме да поемаме никакви опасности ", сподели представителят.
 
В момента се организират разпити на четиримата обвинени и съдия-следовател ще би трябвало да дефинира какви дейности да бъдат подхванати по случая.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР