БелгияДо края на седмицата властите в Белгия се очаква да

...
БелгияДо края на седмицата властите в Белгия се очаква да
Коментари Харесай

КОВИД - каква е ситуацията по света?

Белгия
До края на седмицата управляващите в Белгия се чака да решат дали да върнат общата карантина, наложена в средата на март и траяла повече от месец като мярка против разпространяването на COVID-19. Това заяви националният щаб за противопоставяне на епидемията, съобщи Българска телеграфна агенция. Здравните управляващи разясняват, че решението зависи от това дали досегашните ограничения ще доведат до спад в броя на новозаразените. Техните съществени опасения са, че лечебните заведения в страната към този момент се препълват

Местни медии в понеделник оповестиха, че Белгия е поискала от Холандия достъп до свободни болнични кревати, само че холандските управляващи не са били в положение да се отзоват. Уточнява се, че сред Белгия, Германия и Холандия има договореност за приемане на заболели, само че в тази ситуация и холандските лечебни заведения не разполагат със свободни места.
В Белгия е в действие обвързване всички, които могат, да работят от домовете си. В Брюксел и Валония бе въведен вечерен час, като в столицата придвижването е неразрешено сред 22.00 ч. и 6.00 часа. Носенето на маски на всички места отвън дома е наложително, а питейните заведения, заведенията за хранене, спортните зали, музеите, кината и театрите са затворени най-малко доникъде на ноември. За последната седмица приблизително дневно са установявани над 13 хиляди новозаразени, смъртните случаи до момента са 10 899, демонстрират данните.

Англия
Обикалянето по къщите за лакомства на Хелоуин ще бъде неразрешено в регионите в Англия, където има най-строги ограничаващи ограничения против Ковид-19, заяви Ройтерс.На въпрос на радио Ел Би Си дали традицията маскирани деца да обикалят съседите на Хелоуин е неразрешена, помощник-министър за бизнеса Надхим Захауи сподели:

" За страдание - за трета зона - не можете да обикаляте. Жестоко е ".

Хелоуин се чества на 31 октомври. Традицията се корени в античния келтски фестивал Сауин, с който хората са се опитвали да прогонят духовете. Някои от обичаите са останали в католическите празнувания в навечерието на Деня на Вси Светии.

Русия
Руската организация за отбрана на потребителите разпореди на съветските жители да носят маски тук-там, където има струпване на хора, в публичния превоз, на паркингите и в асансьорите. Заповедта влиза в действие от 28 октомври, заяви РИА Новости.

Забранени са развлекателните мероприятия и работата на заведенията сред 23:00 и 06:00 часа. В транспортните средства, такситата, магазините, заведенията за хранене и театрите би трябвало да бъде засилена дезинфекцията.

Препоръчва се районите да вършат не по-малко от 150 теста за ковид на 100 000 души население.

Успоредно с това всеки от субектите на федерацията е въвел лични ограничавания.

Най-сериозна е обстановката в Москва, където столичани са задължени да носят маски и ръкавици, а част от чиновниците и учениците в горните класове минаха на отдалечена работа и образование.

Препоръчва се на пенсионерите и хората с хронични болести по опция да си останат у дома.

Русия е на четвърто място в света по брой инфектирани. Регистрирани са повече от 1,5 милиона случая, от които към 1,15 милиона са се възстановили, а над 26 000 са умряли.

Гърция
Във връзка със стягането на ограниченията против разпространяването на ковид а в Гърция и техния засилен през последните дни надзор обръщаме внимание на пътуващите, че е наложително носенето на защитни маски и в автомобил за регионите в страната от равнище на риск 3 (оранжево) и риск 4 (червено), измежду които са областите Атина и Солун, оповестиха от Министерство на външните работи.

При неспазване на разпоредбите на всеки извършител е налагана санкция от 150 евро.

По информация на посолството ни в Атина за регионите в Гърция от равнище на риск 3 (оранжево) и риск 4 (червено) ограниченията включват наложително носене на маска в такситата - от водача и пасажерите, както и при пътешестване в лек автомобил, в случай че водачът не е самичък или с него пътуват родственици от първа степен. Задължително е и носенето на защитна маска в професионалните моторни транспортни средства, когато с изключение на водача има и различен личен състав или пасажери.

При ръководство на мотоциклет както лидерът, по този начин и пасажерът следва да са с защитни шлемове (каски), поради което не се изисква слагане на маска под каската.

За регионите от равнище на риск 4 (червено) оптималният позволен брой на пътуващите в лек автомобил е трима души. В регионите от равнище на риск 3 (оранжево) оптималният позволен брой на пътуващите в лек автомобил е четирима души.

Припомняме, че в Гърция е въведена четиристепенна карта за оценка на здравния риск от разпространяването на ковид.

Към момента областите, които попадат в «оранжевата» зона, са Серес, Солун, Атина, Йоанина, Трикала, Лариса и Ливадия, а в " алената " зона е област Кастория, както и Козани.

Испания
Испанските управляващи оповестиха, че през уикенда с ковид са се заразили 52 188 души, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване от през днешния ден на испанското здравно министерство.

Общият брой на инфектираните с вируса в Испания е към този момент 1 098 320.

Новите смъртни случаи са 279. Общият брой на умрелите от вируса е 35 031.

Франция
Франция записва 26 771 нови случая на заразяване с ковид през последните 24 часа, съобщи ТАСС, като се базира на френските здравни управляващи.

Това е най-ниският брой инфектирани за последните няколко дни. Ден по-рано Франция записва невижданите 52 хиляди нови случая на заразяване за едно денонощие.

Новите смъртни случаи във Франция за последния ден са 258. През последните седем дни в болница бяха признати 13 066 души, от които 1904 бяха признати в реанимация.

По данни на телевизия Бе Еф Ем, на фона на увеличението на броя на инфектираните с ковид френските управляващи обмислят вероятното въвеждане на нови ограничения за битка с COVID-19, в това число и карантини на локално равнище.

От началото на пандемията във Франция са регистрирани 1 165 278 случая на заразяване с ковид.

Чехия
Чешките управляващи стегнаха ограниченията за битка с COVID-19, като не разрешиха на жителите да излизат на открито от 21:00 ч. до 05:00 ч., предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Ограниченията, които работят (в Чехия) през последните дни, не дадоха нужния резултат. Правителството взе решение да ускори ограниченията. От 28 октомври до 3 ноември се не разрешава свободното напредване на жители на територията на Чехия от 21:00 до 04:59 ч. ", съобщи през днешния ден чешкият здравен министър Роман Примула.

По-рано през днешния ден компанията Таико заяви, че обичайните коледни базари в чешката столица Прага тази година се анулират поради епидемията от ковид а, съобщи ДПА, като се базира на Таико, която ги провежда.

Румъния
Черен връх от началото на пандемията от COVID-19 в Румъния: през последните 24 часа са умряли 104 румънци с доказана ковид на зараза, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Новите случаи за денонощието са 4724, а приетите в болница в интензивни отделения са 824, показва уеб сайтът.

От началото на епидемията в Румъния са се заразили 217 216 души с новия ковид. 155 630 са оповестени за излекувани. Смъртните случаи са нарастнали със 104 до 6574, отбелязва Зиаре.

Хоспитализираните с COVID-19 са общо 10 758, от които 824 - в интензивни отделения.

До момента на национално ниво са направени 3 096 526 теста за COVID-19.

За нарушение на наредбите за предварителна защита и битка с последствията от пандемията през последните 24 часа полицията и жандармерията е наложила 5616 санкции на обща стойност 1 002 851 леи.

Германия

Германия записва нови 11 409 случая на заразяване с ковид , съобщи Ройтерс, като се базира на данни, оповестени през днешния ден от института за инфекциозни болести " Роберт Кох ". Подпалвачи нападнаха института „ Роберт Кох “ Общият брой на инфектираните с ковид в Германия е към този момент 449 275. Регистрирани са 42 нови смъртни случая. Общо от вируса в Германия до този миг са умряли 10 098 души.

Косово

Министърът на опазването на здравето на Косово Арменд Земай съобщи, че управляващите разискват всички разновидности за справяне с новата вълна на ковид ната зараза. Не е изключено да бъдат върнати рестриктивните ограничения, които бяха в действие за прочут интервал от време, оповестява МИА.

Заради огромния брой инфектирани не е изключено затварянето на границите и ограничението на придвижването от и към местата, които са най-силно наранени от вируса. Тяхното вероятно въвеждане ще зависи от оценката на епидемиологичната обстановка в страната и рекомендациите на способените институции, добави министърът. Пълното затваряне на страната, съгласно него, е „ финален вид ”. „ Държавата и жителите не заслужават да ги върнем там, където бяхме преди шест месеца, поради безотговорното отношение на дребна група хора. Това, което се чака и което несъмнено би трябвало да се случи, е способените органи да проявят суровост по отношение на спазването на закона и държавните решения за справяне с пандемията. Когато бъде установено увеличение на случаите, незабавно ще предприемем ограничаващи ограничения ”, съобщи Земай.

Той сподели, че наред с възможните нови ограничения ще продължи използването и на тези, които сега са в действие и прикани полицията и всички институции да наблюдават за тяхното използване, с цел да не се стигне до сериозна за здравната система на страната обстановка. До момента в Косово са регистрирани към 18 000 случая на заразяване с новия тип ковид , от които 666 индивида са умряли, а над 51 000 са се възстановили. През последните 10 дни се организират по към 1 000 теста дневно, от които позитивните са сред 150 и 200.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР