Белгия въвежда от утре задължителна 7-дневна карантина и PCR тест

...
Белгия въвежда от утре задължителна 7-дневна карантина и PCR тест
Коментари Харесай

Белгия въвежда PCR тест и карантина за пристигащи от България |

Белгия вкарва от на следващия ден наложителна 7-дневна карантина и PCR тест за всички жители, идващи в страната от така наречен алена зона, в която попада и България. Пътниците, които влизат в страната от територии, оповестени за алена зона, и са престояли в тях повече от 48 часа, би трябвало да бъдат тествани през първия ден от влизане в страната, както и на седмия ден.

При негативен PCR тест, осъществен на седмия ден от карантината, тя се приключва, а в случай че резултатът е позитивен, жителите би трябвало да се самоизолират за още минимум 7 дни, оповестиха от българското Външно министерство.

По информация на посолството ни в Брюксел изключение от наложителната карантина ще се прави за жителите, които обитават в Белгия по-малко от 48 часа. Също по този начин, в случай че престоят на пасажер, предстоящ на карантина, е с дълготрайност по-малка от 7-дневния карантинен интервал, той може да напусне страната преди приключването на периода на карантината.

Сред изключенията са също жители, които извършват сериозни функционалности в основни браншове, студенти, които могат по изключение да пресечен карантината си, с цел да се явят на изпит, жители с главно местопребиваване в Белгия, обитавали в чужбина по професионални аргументи, които могат да се откажат от наложителната карантина до 4 януари, при изискване че разполагат с уверение от работодателя за професионалната причина за пътуването. От 4 януари 2021 година при оценката на формуляра за местонахождение на пасажерите ще се вземат поради командировките, заверени от работодателя.

За всички идващи остава в действие задължението да показват запълнен преди идването формуляр за локализация на пасажера (Passenger Locator Form), който се попълня и изпраща посредством интернет линк HTTPS://TRAVEL.INFO-CORONAVIRUS.BE/PUBLIC-HEALTH-PASSENGER-LOCATOR-FORM. При вярно запълнен формуляр пасажерите получават със SMS код за удостоверение (Confirmation Code).

Препоръчваме на пътуващите за Белгия жители да потърсят настояща информация директно преди да подхващат пътешестване на адрес HTTPS://DIPLOMATIE.BELGIUM.BE/EN/COVID_TABLE.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на следните телефонни номера: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и на дежурен телефон за незабавни случаи в извънработно време: +32 473 981042. Запитвания може да се насочат и на имейл адреса на българското посолство в Белгия: [email protected].
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР