Белгия е била предупредена от консултантската компания Deloitte, че договорът

...
Белгия е била предупредена от консултантската компания Deloitte, че договорът
Коментари Харесай

В договора на ЕК с AstraZeneca липсва защита при забавяне на ваксините

Белгия е била предизвестена от консултантската компания Deloitte, че договорът на Европейски Съюз с фармацевтичната компания AstraZeneca не планува съществени последици, в случай че компанията не успее да достави коронавирусните ваксини по график. Това мнение е било направено от консултантската компания Deloitte за белгийското държавно управление, само че то не реагира на тези предизвестия, защото договорът към този момент е бил финализиран в огромна степен, написа брюкселското издание Politico.

Разкритието - в детайли разказано в документи, получени посредством достъп до информация от белгийското списание Knack и оценени с Politico - демонстрира, че най-малко eдна страна в Европейски Съюз е била наясно, че в контракта на Европейски Съюз може да липсват наказания, преди да бъде подписан. Но Белгия в последна сметка не реагира на тези предизвестия, защото договорът към този момент е бил приключен в огромна степен.

В оценката на Deloitte от 17 август 2020 се споделя, че " има основателни аргументи да чакаме, че плануваният график за доставка ще бъде спазен ". " Въпреки това съглашението за авансово закупуване (на ваксини) не планува наказания, когато не се съблюдават датите и количествата за доставка ".

В момента този проблем е на дневен ред, защото Европейски Съюз търси отговорност от AstraZeneca поради това, че е доставила почти една трета от 300-те милиона дози ваксини, в началото обещани до юни. Европейската комисия удостовери, че в петък предходната седмица е завела дело против производителя против AstraZeneca поради забавените доставки.

Разкритието на белгийските медии повдига и въпроси по отношение на наивитета на договарящите от Европейски Съюз, подписали договорка, която спрямо тази на Обединеното кралство, не планува съответни последствия, в случай че производителят не достави контрактуваните количества. В контракта има даже уговорка, в която се споделя, че Европейска комисия не може да съди AstraZeneca, в случай че не достави в точния момент – уговорка, която адвокати считат, че Европейска комисия ще се опита да обезсили в съда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР