Белгиецът Тиери Нювил с Хюндай i20 поведе в класирането след

...
Белгиецът Тиери Нювил с Хюндай i20 поведе в класирането след
Коментари Харесай

Тиери Нювил поведе преди последния ден на рали Монте Карло

Белгиецът Тиери Нювил с Хюндай i20 поведе в класирането след третия ден на рали Монте Карло, с който по традиция се слага началото на международния рали шампионат (WRC).

Нювил има преднина от 3.3 секунди пред осемкратния международен първенец Себастиен Ожие (Франция) с Тойота Ярис преди финалния ден на конкуренцията.

Тъй като рали Монте Карло отбелязва дебюта на напълно новата точкова система в WRC, късното повеждане в класирането ще донесе на Ньовил 18 точки, само че при изискване че приключи неделните стадии. Ожие ще получи 15, до момента в който британецът Елфин Евънс с " Тойота Ярис ", който приключи деня трети на 34.9 секунди от лидера, получава 13 точки.

" Беше напълно. Всичко мина добре и в действителност се любувах на колата, която беше невероятна ", сподели Нювил.

Пилотът Николай Грязин със Ситроен, който е роден в Москва, само че се състезава с български лиценз, остава на осмото в класирането на закъснение от 8:55.7 минути по отношение на водача.

Действащият международен първенец Кале Рованперя (Финландия/Тойота) не взе участие в първото съревнование за сезона като част от решението му да не започва във всички съревнования през годината.

Последният стадий в неделя включва три стадия с обща дължина 52,12 км преди финала 92-ото издание на рали Монте Карло.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР