През лятото седнах да пиша съвсем друга книга - политическа,

...
През лятото седнах да пиша съвсем друга книга - политическа,
Коментари Харесай

Гарелов разказа как се е киснал в калната вода, от която войниците в Камбоджа варят супа

През лятото седнах да пиша напълно друга книга - политическа, която дълбае в нашата реалност, само че бях доста угнетен от гибелта на брачната половинка си Донка и щерка ми даде съвет. Каза ми да напиша нещо по-леко, да опиша тези истории, които обичам да описвам, когато седнем на маса.

Това разяснява пред Нова тв Иван Гарелов. 

Тези прекарвания, които съм разказал в сборника си, са инцидентни, не са планувани. Някои са занимателни, други са смешни. Примерно, че върху филия с мехлем съм намазал масло от горната страна. Но на моменти историите са злокобни. Бяхме един път в Камбоджа по времето, когато огромна част от популацията е избито. Тогава пет години столицата беше лишена от всичко. Цял ден снимахме в джунглата. Не бяхме пили вода, тъй като там тя е рискова. Пиехме единствено сока на кокосовите орехи. Не знаехме, че можем да останем през нощта, само че пуснаха в един затворен хотел ток и вода и ни споделиха, че може да останем. Горе видяхме един басейн, цялостен с вода. Водата не беше доста чиста, беше кална, жълта. Но ние влязохме и си държахме главите над водата и по едно време се развикаха бойците, разбягаха се. Оказа се, че ние сме се киснали във водата, която те са я налели там, с цел да готвят супата, описа Гарелов. 

Аз не разделям хората на значими и елементарни. Аз съм публицист, не съм публицист. Затова моите книги са публицистика. Смятам да продължа да пиша за нещата, които стават към нас, само че ние сме не запомнили. Оказа се, че ние сме с доста къса памет, би трябвало да вадиш най-важното и да го поднесеш на хората, уточни той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР